Tisoč parov meni: to je za seks najboljši čas

Obstaja poseben trenutek določenega dneva, v katerem se ljubezni predaja največ parov.

19.4.2016 ob 12:50

naj cas.jpg

Ne obstaja čas, ki bi za seks bil slab, zdi pa se da obstaja čas, ki je zanj najboljši. Znanstveniki so tako odkrili tistega, v katerem se telesni ljubezni predaja največ parov.

Več intimnih napotkov poiščite na Facebooku.

Strokovnjaki z britanske spletne strani IllicitEncounters.com, ki svojim že vezanim članom omogoča spoznavanje novih oseb, je pokazala, da je najbolj priljubljen čas za spolne odnose sobota zvečer. Natančneje: sobota ob 22. uri in 24 minut.

Ta podatek sicer, glede na dejstvo, da je pred večino dela prost dan in da so praviloma sobotni večeri rezervirani za intimna druženja, ne preseneča. Raziskava, ki je zaobjemala 1000 parov je pokazala, da je večina sicer najbolj vzburjena v soboto ob 17.35, vendar raje počakajo pet ur, da bi izživeli svojo strast. 

Kar 42 odstotkov sodelujočih je priznalo, da je sobota najboljši dan za seks, ponedeljek pa na drugi strani za izživljanje čutnih užitkov najmanj priljubljen. Vendar drži, da akt tedaj najdlje traja. 

Glede na podatke omenjene raziskave se izkazalo še, da se spolna sla spreminja glede na letni čas. Večina, natančneje 62 odstotkov, ima najraje spolne igrice poleti, čeprav je tedaj vroče. Na drugi strani je jesen najmanj privlačna za seks. V času, ko se vroči del leta preveša v mrzlega, se najraje ljubi le štiri odstotke vprašanih.

Na kratko torej: poletna sobota ob 22.24 je idealna za seksi doživetja.

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)