Joga za boljši seks

Vadba v dvoje okrepi povezanost na vseh nivojih.

19.3.2016 ob 1:30

shutterstock_137389496.jpg

Telesna aktivnost še kako pozitivno vpliva tudi na spolno življenje. Ena od zanj najbolj koristnih vadb je joga. Zlasti, če se ji bosta predajala oba, bo še kako oplemenitila vajino intimno, pravi inštruktor te vadbe Daniel Scott in niza vse učinke joge na seks. 


Spremljajte nas tudi na Facebooku.

Krepi zaupanje. Joga v dvoje zahteva uravnavanje psihične in fizične energije dveh teles, skupno dihanje, sproščanje, pomirjanje ter povezovanje misli. Pri izvajanju skupnih poz je potrebno zaupati partnerju, da bo v primeru padca ravnal pravilno. Prav to je velikokrat težje doseči, kot si morda mislite. Ko pa je cilj dosežen, se odraža na čisto vseh področjih skupnega življenja, seveda tudi v postelji. 

Okrepi prave mišice. Joga je izjemno primerna za krepitev mišic. Predvsem zapletene akrobatske poze zagotavljajo moč in fleksibilnost, hkrati pa pravilno izvajanje teh prinaša zvrhano mero energije. Nekateri položaji zlasti pozitivno vplivajo na mišice medeničnega dna ter pospešijo pretok krvi v za dober seks ključne dele telesa. 

Spodbuja ekipno delo. Partnerja v jogi sta primorana k dobri neverbalni komunikaciji in sodelovanju. Zlasti pri položajih, ki zahtevajo veliko ravnotežja ter podpore. Prepoznavanje partnerjevih misli, strahov, reakcij in občutkov je ključna sestavina vsakega dobrega razmerja in seveda tudi spolnega življenja. 

Blaži stres. Prva in največja ovira do zadovoljujoče spolnosti je stres. In prav joga je tista, ki je pri premagovanju napetosti v veliko pomoč. Osredotočanje na dihanje in eleganco gibov med izvajanjem položajev v telesu niža količino stresnih hormonov. In manj, kot je teh, bolj ste sproščeni in pripravljeni na popolno spolno izkušnjo.  

Poveča količino spolnih hormonov. Ne samo, da se pod vplivom joge količina stresnih hormonov v telesu zmanjša, med njo se v organizmu sproščajo endorfini, ki pomirjajo telo in zagotavljajo dobro voljo. Prav tako med izvajanjem joge možgani izločajo kemikalije, ki krepijo spolno slo, učinek pa je opazen še ure kasneje, ko odložite opremo zanjo in traja vse, dokler si ne nadetene seksi spodnjega perila.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)