Šest nenavadnih poti, ki lahko vodijo do orgazma

Na prvi pogled z njim nimajo prav nič skupnega.

4.11.2016 ob 1:00

seksi_shutterstock_355674764.jpg

Mnogim pripadnicam nežnejšega spola doživljanje orgazma povzroča nemalo težav. Naj bo vaginalni ali klitoralni, ni zlahka dosegljiv.  Glede na izsledke raziskav, ga kar 80 odstotkov žensk le težko okusi  med samo penetracijo. Povedali nismo nič novega. Bo pa zagotovo novost dejstvo, da do orgazma vodijo tudi poti, ki nimajo prav nič skupnega s spolnim odnosom. 

Ste vedeli, da ga je mogoče doživeti že zgolj z mislimi? Najbrž ne, ni pa to edini nenavaden način, ki pripelje do njega. Tu so še drugi.

Misli

Že zgolj misli lahko telo popeljejo do vrhunca. Gre za kombinacijo spolnih fantazij in popolnega osredotočanja na svoje telo. Res je, da so miselni orgazmi večinoma podzavestni, a vendarle je dobro vedeti, kakšno moč in vpliv imata lahko na naše telo koncentracija ter razmišljanje o mesenih užitkih.

erotika_shutter.jpg

Rojevanje

Morda še ne razmišljate o družini a vendarle: med rojevanjem lahko pride do stimulacije predelov telesa, ki so zaslužni za doseganje orgazma. Prav tako obstajajo pričevanja mamic, ki so spolni vrhunec doživele med dojenjem novorojenčka. V prsnih bradavicah so namreč živčni končiči, stimulacija teh pa prebudi spolne organe. Kdo se z njimi ukvarja, očitno ni pomembno.

Igranje s popkom

Raziskave kažejo, da so živci v samem popku in njegovi okolici povezani z vagusnim živcem v možganih, ki sodi med zaslužne za spolne užitke. Nežna stimulacija torej privede do orgazma, pregroba pa do manj prijetnih posledic, saj je prav ta del živčevja odgovoren tudi za občutenje bolečine.

--> Preberi še: Trije položaji, ki zagotovo vodijo do orgazma

Vadba

Naj vas ne preseneti dejstvo, da lahko med potenjem ob vadbi doživite orgazem. Nekatere pripadnice nežnejšega spola ga okusijo med raztezanjem, druge tedaj, ko se posvečajo krepitvi določene skupine mišic ali se vadbi predajajo na kateri od telovadnih naprav.

Kihanje

Pazite, ko boste poprali svojo hrano. Kaj lahko vas bo pekoča začimba silila h kihanju, to pa do orgazma. Strokovnjaki pravijo, da kihanje aktivira celoten živčni sistem in torej tudi tiste živce, ki so odgovorni za spolni vrhunec. Res pa je, da boste tega s kihanjem dosegli le, če boste tedaj, ko vas bo ujelo, že vzburjeni.

Jahanje

V resnici ženske, ki jim ta šport poleg vsega lepega prinaša še orgazem, niso redke. Zanj se lahko zahvalijo vibracijam in tresljalem, ki so posledica sedenja v sedlu. Veliko vlogo pri tem pa imajo tudi misli same: imeti nadzor nad tako veličasno in mogočno živaljo, kot je konj, občutiti vso to moč in energijo, je še kako podžigajoče in, upravičeno bi lahko rekli, orgazmično.

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)