Hrana za najboljši seks

Če morda nimate ideje, s čim začiniti intimno večerjo.

19.6.2016 ob 6:20

ljubezen_spolnost.jpg

Rek, da gre ljubezen (tudi telesna) skozi želodec, ni iz trte zvit. Določna živila res zagotavljajo več energije, ki v postelji še kako pride prav. Prehranski strokovnjak Ian Marber niza nekaj takšnih, ki pripomorejo k zadovoljstvu obeh partnerjev. Skrivnost je v povečanemu pretoku krvi in znatnemu odmerku energije.

Več intimnih napotkov poiščite na Facebooku

Ingver

Na naraven način, podobno kot aspirin, redči kri in tako izboljšuje krvni pretok.

Česen

Njegov vonj morda res ne govori v prid temu, da bi ga uživali pred seksom. A zaradi svojega delovanja čisti arterije in si zato zasluži naziv super hrana za seks. Morda bi si ga privoščila oba, tedaj njegova aroma ne bo tako moteča.

Avokado

Bogat je z esencialnimi maščobnimi kislinami, preprečuje nalaganje slabega holesterola v krvnih žilah in zagotavlja zdrav pretok krvi. Podobno nanj vplivajo tudi lupinasti plodovi in olivno olje.

seksi2.jpg

Cimet

Pomaga pri ohranjanju ravni energije, spodbuja presnovo in krvni pretok. S pomočjo cimeta, ki je največkrat dodan sladicam, seks traja dlje.

Tartufi

Ian Marber pravi, da čeprav v afrodiziake ne verjame, meni, da določena hrana resnično lahko spodbuja seksi željo. Tudi tartufi. Tako beli kot črni naj bi oddajali vonjave, podobne vonju feromonov. Ti pa imajo izjemno pozitiven vpliv na privlačnost in tudi na spolno slo.

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)