Partnerske izkušnje, s katerimi bo naslednje razmerje prekrasno

Kako doživeti pravo ljubezen?

12.6.2016 ob 6:20

ljubezen_dva_manjsa.jpg

Ne glede na to, ali se vaša nekdanja razmerja niso iztekla kot bi si želeli, pa ste zagotovo od vsakega odnesli kakšno koristno izkušnjo. Kdaj so lekcije bolj, drugič manj pozitivne. A vsaka nas bogati na svoj način. In pripravlja na nove skupne zgodbe.

Predstavljamo nekaj izkušenj, ki jih lahko vzamete na znanje in se izognete problemom.

Pravi čas začnite komunicirati povsem odkrito

Povedati partnerju karkoli imate v mislih je zagotovo zelo priporočljivo. Vendar pa so določene teme primerne šele po določenem času. Zagotovo mu ni v prvem mesecu druženja potrebno razlagati, kakšen učinek so naredile češnje na vašo prebavo, izognite pa se tudi obujanju spominov na pijančevanje s prijateljicami. Ko se bosta dobro spoznala, s plusi in minusi, bodo takšne zgodbice zagotovo bolj zabavne.

Če sta že v razmerju, on pa je še vedno na Tinderju, bežite

Tudi, če se fant heca iz tega, da je na Tinderju, ter da mu to čisto nič ne pomeni, mu zamerite. Zakaj ga potem ima, če mu je zanj vseeno?

ljubezen_tri_mansja.jpg

Bodite srečni ne glede na to, ali ste samski ali v razmerju

Ne glede na to, kaj vas čaka v prihodnosti, je slaba volja in strah o tem, da boste celo življenje ostali sami, popolnoma odveč. Prav zaradi tega boste res samski. Pomiritev s samim seboj in življenjem, ki ga živimo je najboljše stanje, ki jo lahko dosežemo.

V razmerju ne izgubite sebe in prijateljev

Povsem normalno je, da ko spoznamo gospoda popolnega, želimo z njim preživeti čim več prostega časa. A dolgoročno to ni zdravo za razmerje. Ostanite zvesti svojemu času, svojim hobijem in prijateljem. Razmerje bo boljše in kvalitetnejše, če boste gradili na sebi in ne le na vama. Plus – če se ne izteče srečno, vam še vedno ostanejo prijatelji in hobiji.

Ne bojte se ustalitve

Morda vam bodo drugi rekli, da se ne ustalite prehitro, a načrtno brzdanje in prekrivanje čustev ima lahko povsem nasproten učinek.

ljubezen_ena_manjsa.jpg

Tudi če ima nekdo lastnosti popolnega moškega, ne pomeni, da je popoln

Ste spoznale fanta, ki je postaven, uspešen, prijazen in aktiven? Material, s katerim boste osrečile svojo mamo? Zelo verjetno se lahko zgodi, da je ta fant povsem dolgočasen. Ali pa se le vidva ne ujameta. Zato morate vedno vedeti, da pač vsak ni za vsakega.

Če imate občutek, da zatira vaša čustva, odidite

Marsikateri moški bo skušal svoje obnašanje in žalitve povsem zminimalizirati. Če vam je hudo, nima partner nobene pravice govoriti, da pretiravate, da ne bi smeli čutiti kot čutite. Kdo lahko upravlja z vašimi čustvi, če ne samo vi?

Avtorica: Da. M. 
Foto: Unsplash


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)