Najpogosteje prevarane ženske

Čez plot največkrat skoči moški, ki v družinski proračun prispeva manj kot ona.

8.6.2016 ob 1:55

zenska_snaslovna.jpg

Nemalo je razlogov, zaradi katerih v zvezi pride do prevare. Na dolg seznam pa lahko dodamo še enega, do katerega so se dokopali strokovnjaki z univerze v Connecticutu.

Več zanimivosti iz sveta intime poiščite na Facebooku.

Ameriška raziskava je pod drobnogled vzela zveze, v katerih en od partnerjev zasluži znatno več od drugega. Cilj je bilo odkriti, ali nesorazmerje v zaslužku poveča verjetnost za nezvestobo.

prevarana.jpg

Znano je, da finančna odvisnost od nekoga lahko vpliva na občutek nemoči in na podrejenost v zvezi, ter da odvisna oseba lahko to kompenzira na neprimerne načine. Prav to razmišljanje je vodilo raziskovalce, ki so na koncu res dokazali, da moški, ki zaslužijo občutno manj kot ženske, večkrat skočijo čez plot. 

uspeh.jpg

Tisti, v starosti od 18 do 35 let, ki zaslužijo 70 odstotkov celotnega prihodka družine, varajo redkeje. Moške, ki na drugi strani zaslužijo znatno manj od svojih partnerk, pa hitreje zamika prepovedani sadež.

»Osebe, ki so finančno odvisne od partnerja, nezvestobo doživljajo kot poskus  vzpostavitve enakopravnosti v razmerju. Prav moški takšno odvisnost težje prenašajo. Njihova samozavest je nizka, varanje pa je zanje način krepitve ega,« je zaključila sociologinja Christin Munsch in dodala, da to ne pomeni, da je dejanje upravičeno, pač pa zaključki poizvedbe opozarjajo na dejstvo, da se je potrebno morebitne težave zavedati preden do nje sploh pride in preprečiti, da bi njen uspeh ogrozil njun odnos.

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)