7 stvari, ki so za odnos še bolj škodljive kot nezvestoba

Prevara nedvomno dodobra zamaja temelje še tako trdne zveze. A ni zgolj skok čez plot tisti, ki jo lahko znatno ogrozi.

19.8.2018 ob 3:40

zenska_moski_odnos_prikrivanje.jpg

Poglejte si še druga, prav tako usodna početja. 

1 Laganje in prikrivanje partnerju

Čeprav niste pošteni zato, da bi zaščitili njegove občutke, skrivanje in laganje lahko postaneta veliki težavi in na koncu pripeljeta do izgube zaupanja. Laži nikoli niso dobrodošle. Če menite, da morate pred partnerjem stvari skrivati, jih raje ne počnite.

2 Tihi protesti

Zatiranje pravih občutkov ter tiho negodovanje je za zvezo usodno. Dlje, kot nezadovoljstvo skrivate, večja je možnost, da vas bo prav to pripeljalo do bridkega konca.

3 Pomanjkanje komunikacije

Vsakodnevni pogovori o bolj ali manj pomembnih temah so steber vsakega razmerja. In kadar ti zamrejo ter o zadevah molčite, ker menite, da partnerja ne zanimajo ali da mu niso všeč, spodkopavate temelje vajinega odnosa.

4 Odrekanje nežnosti in pozornosti

Pomanjkanje nežnosti, pozornosti in izmikanje odgovorom na pomembna vprašanja, kmalu vzbudijo dvom v resnična čustva. Sčasoma bo ta dvom prerastel v nepremostljivo težavo, ki bo lahko uničil vajino zvezo.

5 Trmoglavost

Močna in jasna stališča o določeni temi so pokazatelji trdnega značaja. Težava pa nastane, kadar en od partnerjev argumentov druge strani sploh noče slišati, trmasto vztraja pri svojem ter za nobeno ceno ne pristaja na kompromis. Ljudje, ki se niso pripravljeni dogovarjati in ne popuščati, na koncu ostanejo v zvezi sami s seboj.

6 Pokroviteljstvo

Pokroviteljski ton nima v zvezi česa iskati. Zaničevanje partnerja namreč ruši njegovo samozavest ter ustvarja neenakopravnost v razmerju, kar pa ni znak zdravega odnosa.

7 Vztrajanje v razmerju iz napačnih razlogov

Radi bi se razšli, a vas pri tem ovira mnenje družine, finančno stanje ali vajini skupni vložki? Menite, da je slaba zveza boljša od samskega življenja? Ne glede na to, kakšni so vaši razlogi za nadaljevanje razmerja, če niso ljubezen in spoštovanje z obeh strani, ga je zagotovo najbolje končati, sicer niste pošteni do partnerja in, kar je še huje, tudi do sebe ne.

Avtorica: M. F.
Foto: Thinkstock

Preberite še: Miti o lezbičnem seksu ali pa To so 4 poze, ki ji zagotovijo orgazem

Priporočamo tudi: Kako ženski orgazem podaljšati na dolžino 1 minute (6 korakov)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)