Seks na prvem zmenku? Razlogi ZA in PROTI

Večno vprašanje, na katerega natančnega odgovora ni, se glasi: spati z nekom na prvem zmenku ali še malo počakati?

17.8.2018 ob 4:04

seks_spolnost_kondom_moski_zenska_seksi_crno_spodnje_perilo.jpg

Večno vprašanje, na katerega natančnega odgovora ni, se glasi: spati z nekom na prvem zmenku ali še malo počakati? Odločitev je na koncu vedno samo vaša (oziroma vajina) in kakršnakoli bo, lahko je pravilna ali napačna. Da bi jo lažje sprejeli, si poglejte nekaj razlogov za in proti. Nato pa pretehtajte…

ZA

1 Lahko okrepite kemijo

Kemija je ali je ni. Vmesna raven ne obstaja. In če sta na prvem zmenku začutila močno, skoraj magično povezanost, lahko preizkusita, kako se bo ta odražala v postelji. Kemije ne gre enačiti s poželenjem. Slednje se nanaša na ekstremno telesno privlačnost, kemija pa je tista, ki se začne in konča v možganih, ter v snoveh, ki jih ti sproščajo ob srečanju. Zakaj je ne bi okrepili tudi s skokom med rjuhe. Če sta seveda oba za.

2 Zagotavlja koristne informacije

Eno je znajti se v postelji in poznati pisano množico začimb, ki spolno izkušnjo pripeljejo na višji nivo. Drugo pa je vedeti, kako ugoditi konkretni osebi. Seveda vaja dela mojstra tudi s tega vidika, a tisto, kar se zgodi spontano in nenadzorovano, običajno največ pove o tem, kako je nekdo nekomu pripravljen ugoditi, ter ga osrečiti. To pomembno informacijo drug drugemu lahko razkrijeta že na prvem zmenku.

3 Sta dve odrasli osebi, ki sprejemata svoje odločitve

Odrasli vedno sprejemamo odločitve in se soočamo z njihovimi posledicami. Če torej želite z nekom na prvem zmenku spati, je to povsem vaša stvar ne glede na to, kaj si o tem mislijo prijateljice, sestra ali sodelavke.

4 Zakaj bi zapravljali čas?

Nekateri že ob prvem srečanju preprosto vedo, da jim je usojeno in da bodo najbrž dolga leta preživeli skupaj. Če to začutita, res nima smisla korakati počasi in šele po nekaj zmenkih razmerje postaviti na višji nivo.

5 Morda potrebujete le malo zabave

Kdo pravi, da naj bi zmenek vodil v nekaj resnejšega. Morda se želite le malce zabavati, morda želite začutiti, da ste seksi, lepi in poželjivi. Tudi v tem primeru ne gre oklevati. Seks na prvem zmenku je lahko odlična sprostitev in kdo ve, kaj lahko se vajina izkušnja ne bo tako hitro končala, kot ste sprva menili. Kakorkoli, zabavajte se, le nikar ne pozabite na zaščito.

6 Pa še zdravje

Da je varen seks zdravju prijazen, ste prebrali že neštetokrat. Gre za odlično telovadbo, ki vpliva tudi na lepoto: vaša koža bo sijoča, vaše srce in z njim telo poživljeno, vaše razpoloženje pa prav tako. Torej? Če ste zanj že prej bili privlačni, boste potem le še bolj.

PROTI

1 Lahko se boste počutili izkoriščeni

Nihče ne mara razočaranj v ljubezni in nihče noče občutiti zlomljenega srca. Prav tako nihče noče nikogar prizadeti. A nekateri se preveč predajo trenutku in pozabijo na dan potem. Morda boste vi pričakovali nekaj več, vaš partner pa bo videl le vaše telo. V tem primeru boste prizadeti. Saj vsakič, ko z nekom spite, pri njem pustite kanček srca. Odločitev, ali ga bo zadržal ali ne, pa je samo njegova in lahko se zgodi, da ne bo takšna, kot bi si želeli.

2 Lahko uničite čudovito stvar

Seks je dokaj zapletena zadeva. On vam je všeč in vas privlači, a kljub temu se še zdaleč ne poznata dovolj, da bi se ob njem povsem sprostili in izkušnja morda ne bo takšna, kot ste si nadejali ter ne takšna, kot bi lahko bila, če bi se tedaj, ko bi se ji predala prvič, bolje poznala. Pomislite, ali ste pripravljeni sprejeti to tveganje, ki bi lahko senco vrglo na vsa vajina spolna srečanja, ki bodo sledila.

3 Razmišljate kot moški, a obnašate se kot ženska

Emancipacija je odlična zadeva, a na nekaterih področjih je narava vendarle močnejša. Res je, lahko razmišljate kot moški, a le težko se boste tako tudi obnašali. Konec koncev naj bi ženska bila dama, ki se pusti osvajati, on pa mora dokazati, da je vreden tega, da si jo vzame. Prav tako ne bo odveč, če vas bo moral spoznavati počasi. S tem mu boste le še bolj zanimivi. Če je seveda pravi.

4 Spolne bolezni so dejstvo

Res se je možno okužiti s katero od njih, na to dejstvo nikoli ne pozabite. O človeku, ki sedi z vami in o njegovi preteklosti ne veste veliko. Tudi če beseda na to nanese, se je lahko zlagati, zamolčati in zavajti, ter z lažjo doseči namen. Če vas je strah, kljub zaščiti tega ne storite.

5 Spoštovanje je treba zaslužiti

Spoštovanje ne pride hitro, sploh pa ne samo po sebi. Morda bo izviralo prav iz tega, da nista takoj skočila v posteljo. Zato velja pomisliti še enkrat, da prehitre odločitve ne bi naslednje jutro ali kdaj kasneje obžalovali.

Kakršnakoli bo vaša odločitev, preden jo sprejmete, razmislite o posledicah, ki jih ta lahko ima. Seks na prvem zmenku je lahko dober ali slab, kaj natančno bo prinesel, ne ve nihče. Četudi se zadeve ne bodo odvijale tako, kot ste pričakovali, pa nanj ne glejte kot na napako, temveč kot na še eno osvojeno življensko lekcijo.

Napisala: M. FL.
Foto: Thinkstock

Preberite še: Miti o lezbičnem seksu ali pa To so 4 poze, ki ji zagotovijo orgazem

Priporočamo tudi: Kako ženski orgazem podaljšati na dolžino 1 minute (6 korakov)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)