Prepovedano na prvem zmenku

Molči o svojem bivšem.

20.2.2018 ob 3:10

zmenek_micna.jpg

Le kdo nima vsaj ene zgodbe o neposrečenem prvem zmenku. Ali več njih. Včasih se upravičeno zdi, da zadeve upravljajo nekakšne zlobne višje sile in več, kot je neuspešnih prvih srečanj, manj je volje za naslednje poskuse.

Vendar, malodušje in grenkobo na stran. Raje se vprašaj, kolikšna je tvoja krivda, da gredo zadeve po zlu. Kajti, če tedaj, ko se prvič srečata, počneš katero od usodnih napak, te najbrž ne bo več poklical. Poglej devet tistih, ki jih niza portal eHarmony in ki se jim moraš na prvem zmenku obvezno izogniti.

Nesramnost do natakarjev

Ali prodajalke vstopnic v kinu, do voznika avtobusa, do kogarkoli, ki vama prekriža pot, nudi usluge ali skrbi za vajino udobje. Ne samo, da se bo fant, ki te komaj spoznava, v tvoji družbi počutil neprijetno, prav tako boš v njegovih očeh izpadla groba in nesramna. Nekdo, ki se do soljudi obnaša vzvišeno, jih kritizira in ponižuje, res ni nekdo, ki bi ga povabil na drugi zmenek.

Neprestano preverjanje telefona

Ga sploh slišiš, ko stalno preverjaš telefon ter se sprehajaš po Facebooku in Instagramu? To je prvič: nesramno, drugič: nespoštljivo in tretjič: nadležno. Najhuje je, če imaš telefon kar na mizi. Kot bi bil z vama na zmenku.

Govorjenje o bivšem

Bil je grozen. Vsak to lahko razume. Vendar se vzdrži kritike in neskončnega razpredanja o njemu. Če se boš v pogovoru neprestano vračala k bivšemu, se bo tvojemu spremljevalcu zdelo, da ga še zdaleč nisi prebolela. Mislil si bo, da si trenutno sicer z njim, a nedvomno pričakuješ, da bosta nekoč z bivšim znova par.

Preklinjanje

Včasih je kakšna sočna beseda lahko povsem sprejemljiva, celo zabavna. A naj ne bo celoten besednjak omejen na takšne in drugačne neprimerne, nespodobne in celo prostaške besede. Z njimi boš izpadla agresivna ter zato nič kaj prijetna oseba.

Zavračanje plačila

Zagotovo nanj ne boš naredila dobrega vtisa, če tedaj, ko bo natakar prinesel račun, ne boš segla po denarnici in predlagala, da bi vsak plačal polovico. Konec koncev je to 21. stoletje.

Zamujanje

Če ti nekaj veliko pomeni, se boš potrudila, da boš tam pravočasno. Morda še malo prej, nikakor pa ne boš zamujala. Kajti ti si dostojna in ceniš njegov ter svoj čas. Če te bo moral čakati, boš negativne vibracije pošiljala še preden se bosta sploh sestala.

Neprestano preverjanje videza

Pogledaš se, ko gresta mimo izložbe, ko gresta mimo avtomobila, celo zamegljena odsevna površina v restavraciji ti dobro služi in v njej neprestano preverjaš, kako si videti. Nič ni narobe, če skrbiš za svoj videz. A vse naj bo v mejah zdravega razuma.

Agresiven nastop

Če ti je všeč, to seveda pokaži. Ne obnašaj pa se kot nekdo, ki se na vse pretege trudi vzeti tisto, za kar meni, da mu pripada. Res je, tanka je meja med subtilnim in agresivnim osvajanjem, ki pa je nikoli ni pametno prestopiti.

Nizanje življenjskih nasvetov

Je že tako, da ljudje radi delimo nasvete, čeprav nas zanje nihče ne vpraša. In je že tako, da gre to tistemu, ki jih je deležen, na živce. Ne glede na to, kakšne imaš na zalogi: o karieri, o obleki, o načinu prehranjevanja, ne spremeni se v pokroviteljsko vsevedko, ki nesebično deli svoje nasvete. Ne bo mu všeč. Tudi tebi ne bi bilo.

Danes te na MIČNI čakajo še te ZANIMIVE vsebine:

Kako nevarno je, če ne operemo novih oblačil, preden jih prvič oblečemo

Konec čakanja: Kam v Ljubljano ta teden prihaja Naked, najbolj vroča paletka senčil?

Skriti in presenetljivi viri kofeina

Malenkosti, ki polepšajo kuhinjo

Psihologinja odgovarja: Kako preboleti razhod s partnerjem

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)