Pozor: osem lastnosti nepopravljivega narcisa

Zveza z njim je vse prej kot prijetna.

15.5.2016 ob 2:10

eogoist.jpg

Med narcisoidnostjo in zdravo mero samozavesti je ogromna razlika. In če se vaš dragi obnaša takole, ni samozavesten, pač pa vase zgledan narcis.

Več intimnih napotkov poiščite na Facebooku.

Nikoli ni za nič kriv

Ne samo v zvezi, pač pa v življenju nasploh: nikoli za nič, kar se mu zgodi slabega, ni sam kriv. V službi so krivci šef in sodelavci, na igrišču sotekmovalci, v družini sestra in brat ter v razmerju seveda vi.

Dominanten je in vsak pogovor spelje nase

On vedno govori in govori le o sebi. Vaše težave, dosežki, žalosti ali radosti ga prav nič ne zanimajo. Če vendarle pridete do besede, postane živčen in nervozen ter vas spodbuja, da čim prej zaključite zgodbo in bo s svojo lahko nadaljeval on.

Izjemno šarmanten je

S svojim prepričanjem vase vas je povsem osvojil. In dokler je razmerje sladko, je resnično sladko, a ko se pojavijo težave, tedaj je več kot slabo in naporno.

egoistnas.jpg

V vas zbuja občutek krivde

Vso krivdo za nesoglasja v razmerju pripiše vam. Lahko začnete pogovor o tem, da se vam tri dni ni oglasil in vas je zato skrbelo, a na koncu bo zadevo obrnil tako, da boste vi izpadli naporni in nerazumevajoči, saj je bil on vendar izjemno zaposlen.

Obožuje pohvale in pozornost

O sebi rad posluša lepe in dobre stvari, teh se nikoli ne naveliča. Najsrečnejši je, kadar je na prvem mestu ter v središču pozornosti. Tedaj vajina zveza zagotovo cveti.

Kritike, čeprav konstruktivne, ne prenese

Če ga kdaj kritizirate, vas ne posluša. Če mu poveste, da za vse slabo ne morejo biti krivi le drugi, vas napade. Nestrinjanja ne prenese, prav tako tudi ne opozarjanja na njegove napake. On je preprosto prepričan, da je popoln.

Vajina zveza je polna dvojnih meril

Če gre za konec tedna s prijatelji, je to povsem normalno. Če to storite vi, ste nepozorni, ga ne ljubite in zapuščate. Njegovo družino obiskujeta redno, vaše skoraj nikoli. On ima vedno prav, vi se vedno motite, on lahko zamuja, za vaše zamude opravičila ni. Človek z dvojnimi merili ne more biti dober partner.

Vedno delata tisto, kar si želi on

Le redko tisto, kar bosta počela na zmenku, določate vi, filme izbira on, prav tako kam bosta šla na morje. Če ga skušate napeljati k nečemu, kar bi radi počeli vi, pa se je pripravljen tudi spreti.

Več dokazov, da je vase zaljubljeni narcis najbrž ne potrebujete.

Avtorica: M. F.
Foto: Shuttersock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)