Poze, s katerimi boš zablestela na vrhu

Postala boš mojstrica.

11.10.2017 ob 2:50

zgoraj.jpg

Če imaš malo ali veliko težav tedaj, ko si ti tista, ki vodi igro, nikar ne obupaj. Layla Martin, strokovnjakinja za človeško spolnost in avtorica dela Divjakinja v spalnici (Wild Woman in the Bedroom) deli nekaj najboljših nasvetov za vse, ki hočejo ta položaj resnično obvladati.

Več vročih namigov najdeš na Facebooku

Zakaj za položaj kavbojka večina sploh pravi, da je za nežnejši spol najboljši?

"Zato, ker imaš več nadzora nad hitrostjo, kotom in intenziteto pritiska, kar ti omogoča, da vse skupaj poteka v ritmu, ki ti najbolj odgovarja. Tvoja vulva in klitoris sta v položaju, kjer jima je zagotovljena močna stimulacija in za večino žensk je to res poza, ki jim omogoča največ užitkov," pojasnjuje Martinova. Tu je še element nadzora. Zadeve se torej lahko odvijajo natanko tako, kot si želiš.

Kaj pa če imam težave in nikakor ne morem odkriti tistega popolnega kota?

Res je, v teoriji ima vse smisel. Klitoris je deležen veliko pozornosti. In četudi kot med tem, ko sebe in dragega vodiš proti cilju ni tisti, res pravi, imaš na voljo kar nekaj opciji.

Da bi našla sladko točko, Layla Martin predlaga, da svoje telo pomikaš zelo počasi naprej in nazaj, levo, desno, pri tem bodi pozorna na to, kaj se dogaja tam spodaj. Skratka: poskušaj. Večkrat in dokler ti ne uspe.

Pregloboko? Ni problema.

"Če ti je neprijetno, ker se ti zdi penetracija pregloboka, se lahko s telesom nagneš malo naprej in se nasloniš ob dragega na svoje roke," svetuje Martinova. Tudi tu ne obupaj prehitro (ali sploh ne), če ne boš takoj občutila pravih dražljajev.

"Ključ do užitka je v tem, da se ne obremenjuješ z vprašanjem, zakaj zadeve ne delujejo in kaj bi morala spremeniti. Osredotoči se na čutno odkrivanje položaja, ki ti prinaša največ zadovoljstva."

PREBERI še // Štirje položaji, v katerih zelo verjetno ne boš doživela orgazma

Kaj storiti, če se prehitro utrudim?

Nobenega dvoma ni, da ta položaj od tebe zahteva malo več energije, kot jo vložiš v tiste, v katerih ležiš na hrbtu. Če opaziš, da ti zmanjkuje moči, vedno lahko malo upočasniš zadeve.

"Najpomembnejše je, da ne pozabiš dihati. Če si pridna telovadka in redno telovadiš veš, da pravilno dihanje omogoča izvajanje večjih naporov. Konec koncev je povsem jasno, da ljudje med seksom intenzivneje dihajo. Globoki vdihi in izdihi so tisti ob katerih se ne boš tako hitro izčrpala."

Obstaja več različic tradicionalne poze ona zgoraj?

Imaš nešteto možnosti. Lahko se denimo obrneš in mu med odnosom pokažeš hrbet. To je po mnenju avtorice položaj, ki je za mnoge celo prijetnejši od običajne poze. Sediš na njegovem penisu in se nagneš proti njegovim nogam. Lahko počepneš in se nasloniš na njegove noge.

To še ni vse. "Obstaja položaj, ko si obrnjena proti njemu in se nekoliko nagneš na eno stran ter se opreš na roko. Tako je medenica nekoliko privzdignjena in imaš več prostora za dviganje in spuščanje telesa. Hkrati je to super erotičen položaj," meni Martinova.

Kaj, če se ne bom mogla sprostiti?

Poza, v kateri si ti na vrhu, ima veliko več prednosti, kot se zdi na prvi pogled. "Seks ni zgolj fizično, temveč tudi izjemno psihološko dejanje. In če želiš v njem doseči orgazem, se morajo določeni predeli možganov za nekaj trenutkov izklopiti. Zlasti tisti, ki so povezani z obsojanjem in sramom," pravi strokovnjakinja.

Ko ležiš na hrbtu, so ti praviloma glasnejši, ko pa si zgoraj, se moraš bolj posvetiti fizičnemu dejanju in se je zato lažje sprostiti ter preprosto prepustiti.

NE SPREGLEJ niti // Pet seksi namigov za zaporedne orgazme

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)