Povsem preproste geste, s katerimi dragemu izkažete ljubezen

Imajo resnično velik vpliv na vsak intimen odnos.

2.9.2019 ob 5:20 | Foto: Getty Images | Avtor: M. FL.

Seveda se ljubita, konec koncev sta se drug drugemu zaobljubila. A zgolj vedeti, da so romantična čustva prisotna ter ta tudi izkazovati, sta dve povsem različni zadevi.

Velikokrat so prav drobni znaki pozornosti tisti, ki partnerju vsak dan brez dvoma sporočajo, da je vaša ljubezen neizmerna. Poglejte, katere štiri sladke romantične geste to povedo vedno, ne glede na to, kako naporen je bil vajin dan in kako utrujena sta zvečer.

Recite prosim in hvala

Ker se vidita vsak dan in sta na bližino drug drugega že povsem navajena, je prav na ti dve besedici včasih zlahka pozabiti. Če bi se zavedali, da nista zgolj pokazatelja vljudnosti, temveč izražata predvsem spoštovanje, bi ju zagotovo izgovorili večkrat. "Prosim, podaj mi sladkor," je sliši res povsem drugače, kot zgolj: "Podaj mi sladkor." Seveda je tu še hvala. Nikoli se ne pozabite zahvaliti, kadar dragi za vas kaj postori. Ne glede na to, kako neznatno se vam zdi njegovo dejanje.

Pozorno poslušajte

Kadar se pogovarjata, odložite telefon in vse, kar imate v rokah ter moti vašo pozornost in samo poslušajte. Največje darilo, ki ga nekomu lahko podarite, je vaša pozornost. Če boste to namenili vašemu dragemu, mu boste brez besed pokazali, da ga cenite, ter da ste vedno pripravljeni poslušati, kadar vam pripoveduje o svojih težavah, čustvih, dogodivščinah ali zadregah.

Namenite mu objem

Ne gre za darila. Preprost objem je dovolj, da mu poveste, kako se počutite in kako veseli ste, da vam stoji ob strani. Objemi, poljubi ali držanje za roke so na videz skromne geste, ki vaju v norem svetu vsak dan zbližajo ter okrepijo vajino zvezo.

Bodite uvidevni

Ne zgolj s tem, da znižate glasnost televizije, kadar se pogovarja po telefonu ali da mu priskočite na pomoč, kadar se mu pri katerem od opravil zatakne, temveč imejte vedno v mislih, da sta par dveh enakovrednih partnerjev. Kadar se odločate o velikih nakupih ali o restavraciji, v kateri bosta večerjala, vselej upoštevajte partnerjeve želje, potrebe in prioritete. To res ne pomeni, da morate njegove želje vedno postavljati pred svoje, a tudi tedaj, ko vztrajate pri svojih izbirah upoštevajte, kako bodo vaše odločitve vplivale na tistega, ki ga neizmerno ljubite.


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)