Usodne navade, ki bodo uničile vajino zvezo

Pazite, da ne uničijo tudi vaše.

15.2.2019 ob 5:25

razmerje_zveza_ljubezen_spolnost_postelja_par2.jpg

Vsak par se na skupni poti sooča z izzivi, ki lahko uničijo še tako močno zvezo. Poglejte, katere navade so tiste, ki so največkrat usodne za intimne odnose in se zazrite vase, ter se jim, če jih imate tudi sami, čim prej odpovejte.

Molk in kujanje

Nobene težave ni mogoče rešiti z ignoriranjem. Če se vam nekaj ne zdi prav, morate to partnerju povedati. On vaših misli ne zna brati in nesmiselno je pričakovati, da bo vedel, kaj vam leži na duši in kaj vas moti. Pogovor je v tem primeru nedvomno najboljša rešitev.

Molk in kujanje je otročje. On ne more vedeti, zakaj ste jezni, užaljeni in molčeči, če tega ne izrazite, vaš molk pa ga bo v končni fazi od vas lahko odgnal. Nihče ne mara te oblike pasivne agresije. Pomislite samo, kako bi se, če bi zadeve bile obratne, počutili vi in se obnašajte zrelo ter izražajte svoje občutke skozi komunikacijo, kar je edini pravi način.

Izražanje naklonjenosti v javnosti

Nič ni narobe, če mu svojo ljubezen izkazujete v javnosti. Držanje za roke in hitri poljubi so povsem sprejemljivi, a zadeve bi se tu najbrž morale končati. 

Seveda je to odvisno od para in o tem bi se morala nedvomno pogovoriti ter se tako izogniti neprijetnosti. Nekaterim izkazovanje nežnosti pred drugimi ne odgovarja in bi ga raje prihranili za trenutke samote. Ob pretiravanju v javnosti ni zoprno le ljudem, ki so v vajini bližini, kaj lahko bo ob tem v zadregi tudi partner. Zagotovo takšnih potrditev vajine vroče ljubezni ne potrebujeta. Zanje poskrbita, ko bosta odmaknjena od oči drugih.

Pomanjkanje sporov

Vsi vemo, da so spori povsem običajna in obvezna sestavina razmerja. Če se nikoli ne spreta to nakazuje, da je v vajini zvezi nekaj narobe in da ji nista povsem predana. 
Vsi delamo napake, v odnosu prihaja do nestrinjanj, te pa vodijo v spor, ki je včasih edini, ki lahko pripelje do rešitve. Če se ne bosta nikoli sprla, se bodo težave, nesoglasja kopičili in zveza se ne bo razvijala. 

Vsakodnevni konflikti seveda niso dober znak, a načeloma velja, da se nikoli ne sprejo pari, ki so nad razmerjem obupali in jim preprosto ni več mar. Zato se ne bojte povedati, kako se počutite in kaj mislite, četudi to vodi v konflikt. 

Ljubosumje

Ljubosumje lahko uniči še tako trden odnos. Če želite, da razmerje deluje, morate pozabiti na svoje negotovosti in partnerju zaupati. Vsak najmanjši dvom se namreč lahko razvije v tolikšni meri, da ga bo na koncu odgnal od vas. 
Četudi ga to, da brskate po njegovem telefonu ali računalniku ne moti, se tega vzdržujte. Vprašajte se, kaj bi s tem sploh dosegli. Nikoli ne bi smeli iskati potrditve o tem, da vas partner vara. Preverjanje pomeni nezaupanje, nezaupanje pa zvezo pahne čez prepad.

Primerjave sebe z drugimi

Nikoli se ne primerjajte z njegovimi bivšimi. Zagotovo obstaja razlog, da je z vami in ne z njimi. Ne dvomite vase, saj nizka samozavest hitro spodkoplje zvezo in vanjo prinaša težave. Primerjava z drugimi vodi v nerealna pričakovanja, ki jim ne boste kos, to pa bo negativno vplivalo na vaše mentalno zdravje ter na stabilnost razmerja. Naučite se sprejemati sebe in se ceniti, le tako bo vajino razmerje močno in zdravo.

Primerjava razmerja z drugimi

Kaj na razmerje še slabše vpliva, kot primerjava sebe z drugimi? Primerjava odnosa s preteklimi zvezami. Zlahka se je ujeti v misli in sedanjo zvezo z obžalovanjem primerjati s preteklimi, takšna nostalgija pa lahko resno načne odnos. S tem boste namreč na partnerja ustvarjali pritisk in pričakovanja, katerim ne bo kos. To pa ni pošteno. Vsako razmerje je posebno in ga nikoli ne bi smeli primerjati z drugimi. Cenite ga, le tako bo lahko trajalo.

Laganje

Razmerje, ki temelji na lažeh, vodi v katastrofo. Prav tako, kot laži, odnosu škoduje prikrivanje. Celo najmanjša nepoštenost uniči zvezo, saj poruši zaupanje, kvaliteto, brez katere noben odnos ne more uspeti. Drug drugemu morata zaupati, kar je mogoče le, če sta odkrita in poštena.

Lenoba

Ko se prenehata truditi druga za drugega in za razmerje, je še kako ogrožena njegova trdnost. In ko se to zgodi, je izjemno težko oživiti iskrico. Nikoli si ne dovolita, da bi padla v cono ugodja, začela drug drugega jemati kot samo po sebi umevnega in se polenila. Vedno skrbita za strast. Tudi tako neznatna dejanja, kot je izražanje ljubezni z besedami, lahko pomagajo. Če bosta ob tem poskrbela še za drobne spremembe, ki bodo vplivale na vajin odnos ter ne bosta postala sužnja navad, vama bo zagotovo uspelo.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock

Preberite še: O seksu za eno noč: iskrene izpovedi moških in žensk ali pa Pet obveznih dejanj po seksu

Priporočamo tudi: To so leta, ko največ ljudi vara


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)