Deset preprostih dejanj za še boljše razmerje

Ker je mogoče izboljšati še tako dober odnos.

17.10.2016 ob 9:55

razumeti.jpg

V še tako cvetočem razmerju partnerja včasih ne najdeta skupnega jezika. To privede do napetosti, ki ni prav nič prijetna. Res je, da se takšnim nevšečnostim včasih ni mogoče izogniti, a v večini primerov jih je lahko odpraviti, preden se sploh pojavijo. Poglejte si deset načinov, s katerimi se bosta zavarovala pred grdimi pogledi in jeznimi besedami, ter s pomočjo katerih se bosta razumela še bolje.

Več zanimivih dejstev najdete na Facebooku.  

Ne vztrajajte vedno pri svojem

Velikokrat ste že slišali, da boste, če boste malo popustili, veliko pridobili. Včasih morajo ljudje verjeti, da imajo prav in veliko pametneje, kot jim vsiljevati lasten pogled, je pustiti jih v njihovem prepričanju. Ni težko, samo molčite.

Pomagajte

Težko je biti dobre volje in nasmejan, kadar nas obvladuje stres. Morda vaš dragi preobremenjenosti ne more skriti za nasmehom, ter je zaradi nje njegov obraz mrk. Torej mu, če mu le lahko, pomagajte. Tudi tako, da namesto njega opravite kakšno delo, ki ga še čaka.

Naučite se sprejemati kompromise

Kompromisi bi morali biti del poročnih zaobljub. Prav ti so namreč tisti, s pomočjo katerih lahko razmerje deluje in zaradi njih partnerja ostajata tesno povezana.

Presenetite ga z drobnimi znaki prijaznosti

Tu štejejo drobne geste. Ti so na videz skromni, a v resnici bogati pologi na vajin čustveni račun. Bolj, kot boste prijazni, več prijaznosti boste deležni. Morda ne takoj, a ko bo začutil pomen vašega obnašanja, bo pozornost in prijaznost zagotovo povrnil.

Ne kričite

Včasih je težko ohraniti mirno kri, a s kričanjem ne boste rešili prav ničesar. Četudi ste še tako vznemirjeni, ne povzdigujte glasu. Kar bo povedano z mirnim, bo padlo na plodnejša tla.

Ko opazite napako, jo popravite

Pri tem upoštevajte dejstvo, da se na napakah učimo, a jih ne smemo ponavljati. To, tako kot za vse ostalo, velja za oba. Pa naj gre za dejanja, besede ali obnašanja.

Ne zanemarjajte slabe volje

Kadar je vaš dragi potrt, se potrudite, da bi ga razvedrili. Sliši se povsem samoumevno, a velikokrat se ob slabi volji ene strani, druga raje umakne in zapre, s tem pa se med par prikrade napetost. Včasih bo dovolj že pogovor ali sprehod v dvoje. Slaba volja ne mara družbe.

Prepustite se toku

Načrtovala sta obisk kina ali večerjo v restavraciji, a zvečer on izjavi, da bi raje ostal doma. Seveda ste malo razočarani, vendar pozabite na jezo ter spremenita načrte. Še veliko bo priložnosti tudi za filme na velikem platnu in večerje. Te bodo prijetnejše, če bosta zanje razpoložena oba.

Ne razburjajte se, če nekoliko prestopi meje

Včasih se vam zdi, da gre malce čez mejo in stori nekaj, s čimer vas spravi v slabo voljo. Ko do tega pride, ne vzkipite, raje recite nekaj kot: »Sedaj naj ti bo, naslednjič pa prosim, da se to ne ponovi več.« Tako ne boste ustvarjali napetosti in zagotovo bo naslednjič pozornejši.

Pogosteje recite: ljubim te

Ne glede na to, kaj se zgodi, to so besede, ki vedno držijo razmerje skupaj. Kadar vidite, da je potrt, žalosten ali preobremenjen, mu bodo polepšale dan. Tako kot ga vam, kadar jih tedaj, ko vas pestijo skrbi, izreče on.

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)