Jasni znaki, da vajino razmerje lahko uspe

Med njimi je tudi prepiranje.

12.8.2016 ob 9:20

par.jpg

Če se skupaj večinoma zabavata ter nimata veliko slabih izkušenj, se prepirata in nato razvajata, vajinemu razmerju dobro kaže. Kateri so še drugi pokazatelji, ki vama obetajo lepo skupno prihodnost?

Več dejstev o intimi poiščite na Facebooku

Na pet prijetnih sta deležna ene manj prijetne izkušnje

Seveda gre le za neko povprečje, a če v skupno preživetem času uživata in so vajine slabe izkušnje le redke, je to dober znak.

Se tudi prepirata

Prepire bi lahko umestili med prej omenjene manj prijetne skupne izkušnje. »Nikar ne bežita pred njimi,« pravi psiholog Max Blumberg z londonske univerze Goldsmiths.
»Razprave, tudi bolj pereče, so v zvezi nujne, spore je treba reševati sproti in zadevam priti do dna. Če ne gre v trenutku, ko so strasti najbolj razgrete, počakajta tri ure. Toliko časa je potrebnega, da se kemikalije v možganih vrnejo v prvotno stanje in lahko o nesoglasjih razpravljata mirneje,« pojasnjuje Blumberg.

Ko se spravita, se veliko objemata in poljubljata

Ko se zadeve pomirijo, se rada razvajata, velikokrat burni razpravi sledi tudi seks sprave. Telesni stik je ena ključnih sestavin razmerja. Tako tisti, ki se konča pri objemih in poljubih, kot oni, ki vodi korak naprej. Če z njim skleneta premirje, gradita še močnejši odnos.

Srečna sta, čeprav skupaj ne počneta ničesar

Če v družbi drug drugega samo sedita ali ležita in ne počneta ničesar, pri tem pa občutita mir in zadovoljstvo, je to znak, da lahko vajina zveza uspe. Nakazuje namreč, da drug ob drugem najdeta varnost in občutke, ki jih ni mogoče opisati z besedami.

Pogovarjata se o zvezi

Gledata v prihodnost ter se znata ozreti tudi nazaj in na razmerje pogledati s kritičnim očesom. Pripravljena sta spremeniti tisto, kar je slabo, hkrati pa znata ceniti vse, kar je v zvezi dobrega. Konstruktiven pogovor omogoča, da ostajata tesno povezana in vaju nikoli ne preveva občutek osamljenosti.

Večina vajinih prijateljev zvezo odobrava


Ni treba, da se vaš dragi prav tako dobro razume z vašo družbo kot se vi sami, pomembno pa je, da drug drugega sprejemajo in spoštujejo ter nimajo težav z občasnim skupnim preživljanjem časa. »V tem primeru ima vajina zveza nedvomno več možnosti za obstanek, kot če bi drug na drugega gledali kot na konkureco ali celo sovražnike,« meni Blumberg.

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)