Tri drobne spremembe za srečnejše razmerje

Ne odlašajta in jih hitro vključita v vajin vsakdan.

10.8.2016 ob 12:15

srce_shutterstock_250350271.jpg

Že zgolj preproste spremembe rutine lahko še kako poživijo razmerje, pravi William J. Doherty, profesor socialnih znanosti na univerzi Minnesota. Skupno preživljanje časa brez stresa je pri tem po njegovih besedah na prvem mestu. »Najsrečnejši pari znajo v svoje življenje vključiti prave rituale, si oddahniti, se malce odmakniti od težav in si vzeti čas zase,« pojasnjuje. S sledečimi načini bo to uspelo tudi vama.

Drobne spremembe

»Še naprej počenjajta tisto, kar imata rada kot posameznika. Vendarle ne vsak zase, pač pa skupaj,« svetuje Doherty. Zjutraj se denimo usedita za mizo in popita kavo ali se popoldne podajta na sprehod. Naj bodo to vajini vsakodnevni zmenki, med katerimi ne bosta govorila o perečih temah, sploh pa se ne bosta prepirala. Cilj takšnih drobnih dejanj je vsakodnevno sproščanje in učinkovito povezovanje.

Določita večer za seks

Seveda naj bi ta bil spontan, saj se načrtovanje seksi igric res ne zdi romantično. A modri dolgoletni pari vedo, da lahko ob vseh obveznostih spolno življenje povsem zamre. Načrtovani seks ima namreč vendarle tudi prednosti. Ob doslednem upoštevanju načrta se bo zagotovo zgodil, poleg tega bosta oba vznemirjena čakala tisti večer (ali dva) v tednu, ki sta ga določila za samo vajinega.

par.jpg

Ne obupajte ob sporih

»Pari, ki se ne prepirajo, se ne trudijo,« trdi strokovnjak in z njim se strinjajo izsledki številnih raziskav. S spori, v katerih nihče ne prestopi meje dobrega okusa, partnerja drug drugega opozarjata na težave, njihovo uspešno reševanje pa krepi razmerje. Zato ob njih ne obupajta in vedita: če se prepirata ter tako nesoglasiji ne pometata pod preprogo pomeni, da je obema za razmerje in za vajin odnos mar, ter da sta se zanj pripravljena truditi.

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)