3 oblike seksa za srečno razmerje

Z njihovo pomočjo strast ne bo nikoli zamrla.

31.7.2018 ob 3:50

sex.jpg

Nič novega ne bomo povedali, če bomo dejali, da je telesna ljubezen ena osnovnih sestavin razmerja.  Tako kot tudi ne, da je velikokrat mogoče potegniti vzporednico med seksom in hrano. Oboje prinaša  prav posebno zadovoljstvo in velike užitke.

Tudi tokrat bomo povezali oboje. A ne v smislu vročih igric s smetano in čokolado, temveč v smislu treh oblik telesnega zbliževanja, ki spominjajo na jedi in brez katerih srečna zveza ne more obstati. 

Zdrav, domači seks

Takšen, ki bi moral v zvezi biti redno na programu. Je že malce predvidljiv (tako kot so včasih doma kuhani obroki) a vendar velja za tistega, na katerega se je vedno mogoče zanesti. Prinaša varnost, občutke bližine in globoko intimo. Vsak par bi se mu moral predati vsaj enkrat na teden in si zanj vzeti približno pol ure, kajti zagotavlja umirjenost, z njegovo pomočjo odmislita skrbi in skoraj zagotovo vodi do orgazma (tako kot vam jed, ki jo dobro obvladate, vedno uspe).

Hitri seks

Nekoliko spominja na hitro hrano: ni ravno zdrava, a občasno res prija. Zlasti tedaj, ko za pošten obrok ni časa. In tako je tudi s hitrim seksom. Tri do pet minut potrebujeta, da z njegovo pomočjo zadovoljita tisto osnovno strast in sprostita spolno energijo. Seveda zlasti pri njej orgazem ne bo vedno dosegljiv, a to ne pomeni, da se ne bo počutila poželjiva in privlačna. Prav to pa so tisti občutki, ki so zlasti v daljši zvezi še kako dobrodošli ali, bolje rečeno, obvezni.

Gurmanski seks

Ste pomislili na bogat obrok, poln slastnih jedi, za katere si vzameta veliko časa? Prav takšen, kot je gurmanski obrok, je tudi gurmanski seks. Vključuje vse, od obsežnih predpriprav oblačil, vzdušja in okolja, do dolge, počasne predigre in z romantiko prežetega spolnega akta. Brez izgovora si zanj vzemita čas vsaj enkrat na mesec. Lahko na romantičnem oddihu ali v domači spalnici. Čas ni pomemben, dlje, kot bo trajal, bolje bo. Tako kot tedaj, ko sta bila na začetku zveze, in si zanj nista odmerjala minut. 

Avtorica: M. FL.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)