Kaj pomeni, če sanjate o seksu s prijateljem ali šefom

Najpogostejše erotične sanje in njihov pomen.

11.10.2018 ob 3:55

seks_spolnost-intima.jpg

Le kdo nima občasno porednih, celo vročih, erotičnih sanj. A brez zadrege, vaša podzavest si včasih da duška in sanje praviloma niso odraz resničnega dogajanja ali želja. Skratka, če se v sanjah predajate vročim objemom nekoga, to še zdaleč ne pomeni, da si prav njega tudi v resnici želite. 

Kaj pa erotične sanje spročajo? Psiholog Ian Wallace za The Independent pojasnjuje takole: "Dogajanje v sanjah nakazuje na določen značaj, želje, pričakovanja, strahove posameznika."

Takole strokovnjak razlaga najpogostejše erotične sanje.

Seks s šefom

Ne pomenijo, da si želite vročega srečanja s svojim šefom (po možnosti na fotokopirnem stroju). No, morda tudi to, a praviloma nakazujejo, da ste na delu pripravljeni stopiti korak naprej in prevzeti več odgovornosti.

Wallace pravi: "Lahko vas vaš šef res spolno privlači. A če to ne drži in se v sanjah z njim valjate po rjuhah (ali na njegovi mizi), se v podzavesti vse bolj zavedate svojih sposobnosti in ste pripravljeni sprejemati pomembnejše odločite, ali celo prevzeti vodilno mesto."

Seks s prijateljem

Brez skrbi, praviloma to ne nakazuje, da želite prečkati mejo prijateljstva in uničiti vajin odnos. Pomenijo pa takšne sanje, da ima določena oseba lastnosti, znanja in talente, ki jih močno občudujete, ter bi jih želeli imeti tudi sami.

Seks s članom družine

Gre za sanje, ki so lahko dokaj neprijetne in begajoče, četudi z njim niste v krvnem sorodu. A kot pravi Wallace, tudi te sanje, podobno kot tiste o prijatelju, nakazujejo, da določno osebo močno občudujete.

Varate partnerja ali ste prevarani vi

Vaša vest in podzavest vam ne skušata sporočiti, da ste bili, ali da boste prevarani (oziroma da boste varali vi). Vseeno pa takšne nočne slike ne pomenijo nič dobrega. Kot pravi Wallace sanje o prevari nakazujejo, da izgubljate zaupanje v partnerja ali da dvomite v to, kako privlačni ste zanj.

Seks z bivšim

Tudi to ne pomeni, da si želite, da bi znova postala par. Lahko pa takšne sanje nakazujejo, da še vedno počnete napake, ki so vajino razmerje pripeljale na konec poti. Zato se zazrite vase, preden bo prepozno in bodo uničile tudi sedanjega.

Seks z znano osebo

Zdi se dokaj očitno: nekdo z estrade vam je všeč in vas erotično privlači, kajne? V resnici ne bo držalo. Bolj gre za to, da ste globoko v sebi prepričani, da imate talent ali veščino, zaradi katere si zaslužite biti zvezda tudi sami.

Avtorica: M. FL
Foto: Thinkstock

Preberite še: Če ima ločene starše, te bo ljubil(a) drugače ali pa To! je ključna sestavina, ki zagotavlja odličen seks


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)