Plusi in minusi spletnih zmenkov

Vsaka medalja ima dve plati.

3.10.2016 ob 10:20

love_shutterstock_249513778.jpg

Splet je v svet zmenkov vnesel novo dimenzijo.  Z njegovo pomočjo je mogoče lažje navezovati stike in spoznavati morebitne kandidate za srečno zvezo. Naveličani ter v ljubezni razočarani o tem, da bi srečo skušali najti s pomočjo spletnega zmenkovanja, razmišljate tudi sami. Pogumno se podajte na to pot, še prej pa spoznajte nekaj pozitivnih in nekaj negativih plati takšnega načina iskanja sorodne duše.

Več zanimivih dejstev najdete na Facebooku.   

 

Začnimo s plusi

Brez neskončnih predpriprav in posedanja v barih, restavracijah ter lokalih

Nedvomno je to ena ključnih prednosti in glavni razlog, ki ljudi napelje na takšno obliko spoznavanja. Brez razmišljanja o tem, kaj bi oblekli, kako se naličili, kateri parfum bi izbrali in kam bi se odpravili, se kar v udobni trenirki ali pižami usedete na kavč ter iščete, spoznavate, klepetate, si izmenjujete fotografije in na koncu pokličete ter se dogovorite za srečanje. Če se seveda zadeve odvijajo v pravo smer.

Pestra izbira

Na spletu je na milijone uporabnikov. Prav neskončna množica pa zagotavlja več možnosti, da bi nekoga vendarle našli. V enem dnevu lahko stike navežete z več 100 različnimi ljudmi. In večja, kot je izbira, večja je tudi verjetnost za uspeh.

Presenetljiv prvi zmenek

Prvi zmenek, do katerega pride po spoznavanju na spletu, je lahko čudovit v mnogih pogledih. Obljublja namreč veliko, saj oba že vesta, kaj imata skupnega, kaj vaju veseli, česa ne marata, tem za pogovor torej ne bo zmanjkalo. Samo srečanje neredko preseže pričakovanja in se ujameta še bolj, kot ste menili, da se bosta. Res je, da lahko prinese tudi razočaranje, a pri premišljeni izbiri je to manj verjetno, kot pri zmenku, za katerega sta se dogovorila brez pomoči miške in zaslona.

zmenki.jpg

In še minusi

Resnica je včasih drugačna

V želji čim prej spoznati nekoga, s katerim si zamišljate življenje v dvoje, vas lahko malce zanese in niste ravno pošteni. Na spletu je namreč lažje biti dober, prijazen, pameten in lep, kot v resničnem svetu. In tako, kot včasih niste odkriti sami, morda ni povsem poštena druga stran. Težko je v resnici spoznati, kdo se skriva za profilom. Ta je lahko celo lažen. Prav zato je previdnost ob prvem srečanju še kako na mestu. To naj se nikoli ne zgodi na samem, preden se podate skozi vrata doma pa nekomu, ki mu zaupate, sporočite, kje in s kom ste, ter kdaj se nameravate vrniti. Zaradi lastne varnosti se držite načrta.

Nikoli ne veste …

Nekdo se z vami lahko igra, lahko se na spletu samo zabava, preganja dolgočasje, vas zavaja, vi pa izgubljate dragoceni čas. Ni lahko presoditi, kako resni so nameni druge strani. Še ob spoznavanju v živo je o tem težko soditi, preko spleta pa je skoraj nemogoče vedeti, kaj v resnici misli nekdo, ki v sporočilih deli lepe besede in vabljive obljube.

Visoki stroški

Najprej definirajmo stroške: ne gre samo za denar. S tega vidika je spletno zmenkovanje lahko cenejše od drugih oblik spoznavanja. Gre pa za vse ostalo: morda boste razočarani, prizadeti, celo ogroženi. Morda boste deležni dramatične izkušnje, potovali na drugi konec sveta in ugotovili, da ste bili prevarani. Razočaranje vas bo kaj lahko odvrnilo od nadaljnjega iskanja in vam vzelo vero v ljubezen. Res je, veliko je na kocki, a ob slabi izkušnji ne obupajte prehitro.

Vedno se  je mogoče vrniti na klasično zmenkovanje ali poskusiti znova. Tudi spletne zgodbe imajo srečen konec. Le nikar ne hitite in bodite skrajno previdni.

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)