Pet poz, s katerimi ovirate pot do eksplozije v postelji

Med njimi so tudi najbolj priljubljene.

25.11.2016 ob 12:25

poze.jpg

Res je, da je seks lahko izjemen, četudi med njim ne doživite orgazma. Dotik kože, pogledi, zvoki in čustvena povezanost vendarle nekaj štejejo. A če je vse to okronano z velikim O, še toliko bolje. In na poti do tega največkrat ovire predstavljajo nekatere poze, v katerih je vrhunec težje dosegljiv. Osnovni razlog? »Moški imajo veliko raje položaje, v katerih nadzorujejo ritem in je stimulacija klitorisa med njimi izvzeta,« pravi Kat Van Kirk, zakonska in spolna terapevtka. Ker kar 80 odstotkov žensk vrhunec doživi prav s stimulacijo tega organa, je poze, kjer ta ni ravno intenzivna, bolje pustiti ob strani ali jih malce prirediti obema v prid. Poglejte, katere ima terapevtka v mislih.

Več koristnih namigov najdete na Facebooku.  

Misijonarska

Je priljubljena, je intimna, je tako seksi ter domača. A klitoris med njo ni ravno v središču pozornosti, kar bi v prevodu pomenilo: velikokrat se konča brez orgazma.

Rešitev: Prevzemite nadzor, obrnite ga na hrbet in se ulezite na njega vi. Njegove noge naj bodo skupaj in  iztegnjene, vi pa se med ključnim dejanjem s ščegetavčkom prilepite na njegovo telo, in ga med gibi tako stimulirajte.

Obrnjena kavbojka

Tako kot v misijonarski, je tudi v tej pozi čarobni gumbek malce potisnjen na stran.

--> Preberite še: Ugrizi za vroči seks

Rešitev: Medtem, ko ste v akciji, si pomagajte z vibratorjem in rokami ter stimulirajte svoj najobčutljivejši del telesa. Če se boste obrnili in dragega gledali v oči, mu boste pričarali izjemen pogled in tako bo to nedvomno za oba zmagovita kombinacija.

Seks stoje

Je strasten, je vroč, je divji, a žal kot penetracije ni takšen, da bi stimuliral klitoris. Ženskemu orgazmu ta položaj ni torej nič kaj prijazen.

--> Preberite še: Vodič skozi seks z malce grobosti

Rešitev: Z eno nogo stopite na stol ali na drugi kos nižjega pohištva, ki je ob vašem boku. Noge bodo tako bolj razprte, dragi pa ne bo potreboval obeh rok, da bi vas držal, in z eno bo lahko pozornost posvečal ključu do vašega orgazma.

Po pasje

Tudi pri tem, sicer zanj izjemno vročem položaju, je vaš klitoris zapostavljen. Prav tako lahko ta poza zaradi globoke penetracije ženski zadaja bolečine.

Rešitev: Dajte mu vedeti, kadar je penetracija preintenzivna ter povzroča bolečino. Ob pravih kratkih, hitrih ter ne preglobokih gibih je to najboljši položaj za stimulacijo točke G, s svojimi rokami pa lahko vir užitka dražite sami. 

Žlička

Poza, ki najbolj prija v lenobnih jutrih je sicer zelo intimna, ne zagotavlja pa najboljšega kota za orgazem.

Rešitev: Ko se mu predajata, svojo zgornjo nogo dvignite čez njegovo telo. Tako bo z rokami lažje dosegel vaš klitoris, ali se boste z njim poigrali sami in si zagotovili popoln zaključek.

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)