Pet obveznih vprašanj na prvem zmenku

Z njimi boš dobila veliko koristnih informaciji.

18.9.2017 ob 2:15

zmenek_ThinkstockPhotos-dv1708016.jpg

Prvi zmenki niso lahki. Sedeti ob nekom, ki ga komaj poznaš, je vse prej kot prijetno, pa naj bodo metuljčki v trebuhu še tako aktivni. Res je tudi, da ne glede na to, kako dolgo zmenek traja, ne zagotavlja dovolj časa, da bi nekoga resnično dobro spoznali.

A kaj lahko je na njem odkriti več, kot bi pričakovala na prvi pogled. In to z zastavljenem pravih vprašanj. S sledečimi petimi boš nedvomno zbrala veliko koristnih informaciji.

Več koristnih namigov najdete na Facebooku.

Kje delaš?

Vprašanje, na katerega odgovor veliko pove. Med drugim, kakšne so njegove ambicije in koliko časa preživlja v službi (to prav tako ni vseeno). Ob njegovem odgovoru se bo razkrilo še, kakšno pozornost in kolikšen pomen namenja karieri, katere so njegove vrednote, kakšne so prioritete, kako stresno je njegovo življenje, kako se s stresom spopada in koliko časa v resnici sploh lahko posveti razmerju.

PREBERI še // Če bi rada drugi zmenek, moraš storiti to ... 

Kakšna glasba ti je všeč?

Na prvi pogled povsem nedolžno vprašanje veliko pove o okusu sogovornika, osebnostnih značilnostih in o izkušnjah. Kajti glasbeni okus neredko razkriva tudi stil življenja ter življenjsko filozofijo. Ni sicer ključno, a dobro je, če se vajina glasbena okusa vsaj malce ujemata. Ne samo, ker si tako lahko obetata veliko skupne zabave na koncertih temveč tudi, ker se vama najbrž ne bo ljubilo vedno znova dogovarjati, katera glasba bo popestrila vajino vožnjo ali večerjo.

Si jutranji tip ali nočna ptica?

Nekako tako, kot vprašanje o glasbenem okusu, tudi to na videz nedolžno poizvedovanje pokriva širok spekter značajskih lastnosti. Če en prisega na zgodnja jutra, drugi pa ponočuje pozno v noč ter zjutraj rad dolgo spi, bo s časoma to lahko med vama pripeljalo do sporov. Kajti: kako bosta načrtovala vajine proste dneve? Bosta res vselej zmogla poiskati kompromis?

PREBERI še // 40 vprašanj za simpatijo, ki jo želiš zares dobro spoznati

Kaj si počel danes?

Ne, ne gre za golo radovednost temveč za diskreten vpogled v to, kako poteka običajen sogovornikov dan, na podlagi katerega si lahko oblikuješ sliko, kakšno življenje v resnici živi.

Kaj najbolj sovražiš?

Morda se sliši morbidno in za prvi zmenek neprimerno vprašanje. A ljudje neverjetno radi govorijo o stvareh, ki jih ne marajo ali celo sovražijo. Na podlagi odgovora boš zlahka določila, ali si z njim lahko obetaš kaj več, ali sta popolnoma nekompatibilna.

Prav zato je zadnje vprašanje eno ključnih, ki bi jih morali na prvem zmenku zastaviti. Kajti, škoda je zapravljati čas za nekoga, s katerim boš težko našla skupen jezik, ko pa je okoli tebe nedvomno veliko oseb, s katerimi bi se, tudi glede tega, česa ne maraš, lahko bolje ujela.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)