Osem stvari, s katerimi srečni pari začenjajo dan

Malce jutranje ljubezni vse polepša.

29.3.2017 ob 12:40

jutro.jpg

Običajno so jutra polna naglice in hitenja, a če si bosta z dragim ob prebujanju v nov dan vzela samo nekaj trenutkov za izkazovanje naklonjenosti, bosta izjemno poglobila vajin odnos. To po zagotovilu bralcev Huffington posta in zakonskih terapevtov že zjutraj storijo srečni pari.

Sledite nam tudi na Facebooku. 

Pogledajo se v oči

"Skupaj si umivava zobe in tedaj drug drugega gledava v oči, se dotikava z dlanmi ali roko položiva drug drugemu okoli pasu, se pobožava po licu, laseh. Drobna dejanja z velikim učinkom na najino ljubezen," pravi Brandi W.

Razvajajo se

"Moj soprog se na delo odpravi preden jaz sploh vstanem. A vsako jutro, se pred odhodom vrne za nekaj trenutkov k meni v posteljo ter me tesno objame. Teh nekaj minut, ko leživa tesno drug ob drugem, še kako polepšajo cel preostanek dneva," Meg Conley, avtorica bloga o zakonskem življenju.

PREBERITE še // Kaj srečni počno vsak dan

Če le lahko, istočasno skočijo iz postelje

"Preveč parov ima povsem drugačno jutranjo rutino, zato se zjutraj komaj vidijo, kaj šele, da bi se pogovarjali. Poznam veliko zakoncev, ki še spijo, ko njihov življenjski sopotnik že zapusti dom in se nato cel dan ne vidijo. S tem pa jutra ne izkoristijo za medsebojno povezovanje. Bolje bi bilo, da bi skupaj zapustili posteljo," Kurth Smith, zakonski svetovalec.

Skupaj spijejo kavo ali čaj

"S soprogo skupaj pojeva zajtrk in spijeva kavo na najinem, tako imenovanem stolu ljubezni. Čeprav si vzameva samo 15 minut, se med tem pogovarjava o najinih načrtih in opazujeva, kako se prebuja dan, ter se veseliva vsega, kar ta prinaša," pravi Steve T.

Poljubijo se v slovo

"Zelo pomembno se nama zdi, da si pokaževa naklonjenost preden en od naju zapusti dom. Najpogosteje on odide kakšno uro prej, kot sama sploh vstanem, a nikoli ne zapre za seboj vrat, ne da bi me pred tem poljubil. Vedno se vrne v spalnico in se od mene poslovi s poljubom. Ne gre za to, da potrebujem pozornost, temveč za to, da mi on pokaže, da zjutraj vselej pomisli name,« Rebecca C.

PREBERITE še // Zlata pravila slavnih parov: Kako ohranjajo ljubezen

Odložijo napravice

"Čeprav imava na voljo samo deset minut, se usedeva in popijeva čaj. Telefoni ali druge napravice pri tem niso dovoljene. Morda se pogovarjava, kaj se nama obeta, morda drug ob drugem sediva v tišini. V norem svetu imajo ti drobni trenutki umirjenosti velik vpliv na najin odnos ter na dan pred nama,« Winifred M. Reilly, zakonska in družinska terapevtka.

Skupaj opravljajo dela

"Bujenje otrok, oblačenje in priprava na šolo je lahko še kako naporno. Nikjer ni zapisano, da je to zgolj naloga mame. Srečni pari to počnejo skupaj in si delijo družinske ter starševske obveznosti. Delovanje kot ekipa gradi povezanost in krepi srečo v razmerju, kar je opazno cel dan," Kurth Smith.

Ne glede na to, kako utrujeni so, se drug drugemu nasmehnejo

"Za večino jutra niso ravno prijetna, a pomembno je, da so sočloveku pripravljeni nameniti vsaj en nasmeh. Nekateri se na vratih obrnejo in se nasmehnejo tistemu, ki kasneje zapušča dom, prav s tem pa polepšajo dan tako sebi, kot partnerju," psihologinja Marie Land.

Avtorica: M. FL.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)