Pet stavkov srečnih parov

Srečni pari dobro vedo, kako izražati ljubezen, podporo in pripadnost.

1.11.2015 ob 1:30

shutterstock_160939187.jpg

Za uspešno zvezo je potrebno trdo delo, iz dneva v dan. K pa vsekakor pripomorejo tudi prave besede. Poglejte pet stavkov, ki si jih vsak dan govorijo srečni pari.


Že slediš Mični na Facebooku?

"Midva to lahko premagava." Ključ je v besedici "midva". Nakazuje na to, da drug drugega jemljeta kot ekipo, ki zmore premagati še tako veliko težavo. Prav te so v vsakem razmerju neizbežne.

"Razumem, kaj mi želiš povedati." Pogosto se nam zdi, da nas sogovornik ne posluša. Takšen občutek neredko preveva tudi drugo stran. Prav ta stavek omenjeni dvom prežene in sogovorniku sporoča, da slišite in razumete njegovo mišljenje, ideje, negotovosti ter strahove. Zavest, da besede ne zvodenijo v prazno, pa je tista, ki ima v vsaki zvezi velik pomen.

shutterstock_182328002.jpg

"Nor(a) sem nate." Lepe misli in besede o partnerju velikokrat zadržujemo zase v prepričanju, da partner naše občutke dobro pozna in jih zato ni potrebno vedno znova izražati. A to pravzaprav ne drži. Kajti vsak rad iz ust ljubljene osebe sliši, kako poseben, lep in neprecenljiv je, ter kako močno ga nekdo ljubi.

"Hvala ti." Najsrečnejši pari vedo, da se skrivnost uspešnega razmerja skriva v tako preprosti besedici, kot je "hvala ti". Pa čeprav gre še za tako drobna dejanja, jih nikoli ne gre jemati za same po sebi umevne.

"Seveda zmoreš." Še en stavek z izjemno močnim sporočilom; "verjamem vate in te brezpogojno podpiram". Človeka, ki nudi oporo, potrebuje vsak, kadar malce podvomi vase in v svoje sposobnosti.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)