Tega niti v sanjah ne recite samski prijateljici

Dobronamernost, ki jo zadržite zase.

30.6.2016 ob 11:35

prijateljice.jpg

Lepo je biti v zvezi in zaljubljen, a vendar se zdi, da je samski stan v sodobnem svetu pogosto podcenjen. Ljudje so sami iz različnih razlogov, velikokrat povsem po svoji volji in jih drobne, bolj ali manj dobronamerne pripombe, lahko zbodejo. Zlasti, če pridejo iz ust nekoga, ki jim je blizu. Zato pozor, čeprav vaša prijateljica ni v zvezi, se v njeni družbi vzdržite nekaterih komentarjev. Predvsem sledečih. 

Več intimnih napotkov poiščite na Facebooku

»Oh…žal mi je.«

Nikoli ne predpostavljajte, da je vaša prijateljica zato, ker nima partnerja, nesrečna. Takšnih komentarjev se zato vzdržite. Vsaj dokler vam sama ne potoži, da ji je hudo. Kar se morda sploh ne bo zgodilo.

»Kako, da si še kar samska?«

Z izražanjem presenečenja ob dejstvu, da je nekdo brez ljubezni, namigujete na to, da počne nekaj narobe in si zato zasluži biti sam. Splošno je namreč razširjeno mnenje, da popolne osebe najdejo partnerje, tiste, ki to niso, pa ostanejo same. A to ne drži in samski stan v večini primerov še zdaleč ni posledica takšnega ali drugačnega napačnega početja.

prijateljici.jpg

»Morala bi na zmenek s skupnim prijateljem, mojim bratrancem ali znancem.«

Ni je treba siliti v zmenjkovanja. Dobro se zaveda vseh možnosti, ki jih ima pri tem na voljo in če bi ji bilo v interesu, bi jih zagotovo že izkoristila.

»V zakonu je tako čudovito!«

Zakon se pogosto idealizira, dejstvo pa je, da so v vsakem odnosu, tudi v zakonu, tako vzponi kot padci in prava prijateljica bo drugi priznala, da v njem ne vlada samo idila.

»Zagotovo imaš veliko prostega časa.«

Morali bi vedeti, da samski stan ne pomeni, da je življenje nekoga neizpolnjeno in dolgočasno. Zlasti pa ne, da zato, ker nima partnerja, v svojem prostem času zgolj poležava pred televizijo ter bere knjige.

»Izkoristi čas in spoznaj sebe.«

Še ena neumestna pripomba. Vsak bi moral vedno, ne glede na leta, spol ali stan, spoznavati sebe. In prav tako nihče ne bi smel predpostavljati, da nekdo samo zato, ker je samski ne ve, kaj bi v življenju rad. V resnici je zadeva velikokrat ravno obratna: ker dobro ve, kaj hoče, ne pristaja na manj.

»Zato si še vedno sama.«

Če sta si s prijateljico izjemno blizu in jo resnično dobro poznate ter vas vpraša za mnenje, so takšne sodbe njenega značaja umestne. Sicer pa nikoli ne iščite odgovora na vprašanje, zakaj je še vedno samska, četudi se sama iz tega rada pošali. Razlogi, da nekdo ni v zvezi, so individualni in osebni, vsak pa jih najbolje pozna sam.

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)