Rekorden obisk spletne strani za varanje (dva moška iskreno o tem, zakaj jo uporabljata)

Za mnoge sporna spletna stran, ki je namenjena iskalcem zabave izza plota, je podrla nov rekord. In čemu gre pripisati tako množičen obisk?

2.5.2019 ob 4:15

zenska_telefon_postelja_micna.jpg

Spletna stran Ashley Madison, ki je namenjena vsem, ki so v zakonih ali resnih zvezah, a si želijo malo postranske zabave, je v očeh nekaterih sporna, a to ne pomeni, da ji manjka obiskovalcev.

Nasprotno, kot so zapisali na portalu Insider, je zabeležila nov rekord in sicer 60 milijonov članov. Leta 2018 se ji je vsak dan pridružilo približno 14.500 novih. Moških in žensk, da ne bo pomote. Številka je, milo rečeno, ogromna.

Paul Keable, en od ustanoviteljev omenjene spletne strani v tem vidi svojevrsten pomen:

"Ponosni smo, da naša stran doživlja takšen uspeh. Trenutno se nam vsak dan pridruži 20.000 novih članov, kar jasno nakazuje na potrebo po tovrstnih spletnih portalih. Hkrati enormen porast obiskovalcev nesporno dokazuje dejstvo, da monogamija ni zapisana v naših genih."

Ljudje po njegovem mnenju prej ali slej dojamejo, da zakon ali resna zveza nista pravljica, v kakršno so nekoč verjeli, tudi ločitev pa v veliko primerih ne pride v poštev:  "Ta stane, prav tako pogosto ne predstavlja pravega odgovora na težave."

V zakonu nekaj manjka (in včasih to ni ljubezen) in ljudje se zatečejo k diskretnemu varanju.
Direktor in vodja tehnološkega razvoja omenjene spletne strani Ruben Buell naraščajoče število članov imenuje zunanja nadgradnja seksualnega življenja, kar dokazujejo tudi izpovedi dveh uporabnikov.


Iz prve roke

35 letni John je denimo povedal, da spletno stran uporablja 18 mesecev. Je poročen in sprva ga je gnala radovednost: kaj se dogaja na portalu?

"Ugotovil sem, da se je zabavno spogledovati in spoznavati ženske. Rad imam skušnjave in s pomočjo strani Ashley Madison sem deležen občutkov, ki jih v zakonu pogrešam."

Za zmenke se dogovarja na diskretnih lokacijah, in če se zadeve dobro odvijajo, se z izbrankami srečuje približno enkrat na dva tedna. Kot je še povedal, podrobnosti o družini ohranja zase in z ženskami, s katerimi se sestaja, nikoli ne razpreda o zakonskih težavah.

"Res je, da tedaj, ko se z zmenka vrnem domov, občutim krivdo in imam slabo vest. A tega takrat, ko sem z nekom, s katerim nisem poročen, ne občutim. Tedaj se vse zabavno, počutim se, da znova živim. Posebej razburljivo je čakanje na odgovor ženske, ki ji pišem prvi in pričakovanje, kako se bodo zadeve odvijale in kam bodo peljale."

Kot je še povedal, omenjeno spletno stran toplo priporoča vsem, ki potrebujejo malo adrenalina in popestritve življenja.


Drug uporabnik, Keith ima drugačno izkušnjo: star je 53 in član nekaj mesecev. S soprogo ne živita več skupaj, nista pa še ločena, pridružil se je zato, ker si je želel družbe.

"Na svojem predstavitvenem profilu sem navedel, da bolj kot ljubimko iščem prijateljico. Vedno se pogovarjam in sestajam samo z eno žensko. Vem, da stran v prvi vrsti ni namenjena temu, a mislim, da je lahko z njeno pomočjo najti tudi zgolj dobro družbo in stkati prijateljstvo. Cenim diskretnost, ki jo ta portal omogoča. To mi veliko pomeni."

Keith se že nekaj mesecev sestaja z žensko, ki jo je spoznal s pomočjo za mnoge sporne spletne strani, a prijateljem zanjo še ni povedal saj ga je strah, da ga bodo obsojali. Če bodo zadeve postale resnejše, jo bo zagotovo predstavil svoji družbi.

"Odločitev, da se bom spoznal s spletnim zmanjkovanjem, zame ni bila lahka, a ni mi žal, da sem jo sprejel. Zakon mi je veliko pomenil. A biti poročen in hkrati osamljen zagotovo ni nekaj, po čemer bi nekdo hrepenel."


Način za izboljšanje zveze ali zgolj opravičilo nečednega početja?

Keable je prepričan, da zveze, ki nastanejo s pomočjo strani Ashley Madison, med drugim lahko izboljšajo zakone: 

"Ideja, da lahko ena oseba v življenju zagotovi vse tisto, kar nekdo za srečo potrebuje, je zgrešena. Zato bi morali na nezvestobo v sodobnem svetu gledati z drugačnega zornega kota: ne obsojajoče, temveč kot način iskanja dodatne vrednosti življenja.

Naša stran je najbolj poštena, saj njeni člani že takoj povedo, da so v resnih zvezah in v resnici s tega vidika ni nobenega dvoma in skrivnosti. Ne iščejo več pravljice. Spoznali so že, da ta ne obstaja. Tisti, ki se prijavijo so odkriti do drugih in predvsem do sebe. Zato dva, ki se z njeno pomočjo povežeta, dobita tisto, kar iščeta in pričakujeta. Brez laži in lažnih upov," je še povedal Keable in zaključil, da nihče nikogar ne zavaja in ne obljublja nemogočega, kar je nedvomno velik plus in v svetu običajnih zmenkov po njegovem menju velika redkost.


Avtorica:
M. FL.
Foto: Thinkstock

Preberite še: 11 očitnih znakov, da tvoj dragi spi z drugo in: Verjamete, da trpi tudi tisti, ki vara?

Morda vas zanima tudi: To so najpogostejši razlogi, zakaj vara on in zakaj ona


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)