Nezvestoba na prevaranega vpliva tudi tako

Prevara še zdaleč ne vpliva ne la odnos med partnerjema, temveč ima tudi manj očitne posledice.

26.6.2018 ob 4:18

zenska_na_postelji.jpg

Nezvestoba partnerja prinaša resne, dolgoročne učinke tako na fizično kot psihično zdravje, na obnašanje, na čustva in tudi na finančno stanje. Nekatere njene posledice so skrite, prikrite, nepričakovane, a zato nič manj neprijetne. Kaj vse lahko pričakujete, ko ste soočeni s kruto resnico, da vam je partner nataknil rogove, niza Your Tango.

Poveča se tveganje za okužbe s spolnimi boleznimi

Ko začne partner iskati zabavo drugje, spolno prenosljive bolezni predstavljajo resno tveganje. Nekatere od njih so sicer zlahka in hitro ozdravljive, druge pa pustijo trajne posledice.

Zato, v kolikor ste soočeni s partnerjevo nezvestobo, obiščite zdravnika in se prepričajte o svojem zdravju. Kdo ve, če je res bil nezvest samo z eno osebo in kdo ve, če je ta res zdrava?

Obremenjevanja s tem in zaskrbljenosti, da bi lahko zboleli, v trenutku, ko padete na trdna tla, res ne potrebujete. Poskrbite za svoje zdravje in se rešite vsaj tega dvoma.

Lahko bodo trpele vaše finance

Najhujši del prevare je zavest, da tisti, ki vara, pogosto tudi krade. Kajti skupno premoženje si razlaga drugače kot oni, ki je prevaran. Seveda so tudi izjeme, a kaj lahko boste opazili, da so s skupnega računa izginili večji zneski, da so se njegovi izdatki tako povečali, da je ogrožena finančna stabilnost družine in morda se boste znašli v novih dolgovih, kreditih ter boste ostali brez kakšnega kosa nakita.

Prevevala vas bodo do sedaj neznana čustva

Soočanje s prevaro v prevaranemu prebudi ogromno negativnih čustev: ponižanje, jezo, žalost, razočaranje, razčlovečenje, obup in še bi lahko naštevali. Konec koncev naj nezvestoba ne bi bila sestavina razmerja. Občutki so močni in skoraj nemogoče se je spopadati z njimi, kar nedvomno opazijo vsi, s katerimi prihajate v stik. Nobenega dvoma ni, da varanje vpliva tudi na odnose z otroci, nadrejenim, sodelavci, prijatelji.

Znajdete se v brezupu, iz katerega ne vidite izhoda ter ste prepričani, da ne boste zmogli naprej. V resnici v teh trenutkih niti sebe ne prepoznate in odkrijete čustva, ki so vam bila prej neznana. Zato je prvi korak, da jih izživite, se z njimi soočite ter jih ozavestite in počasi premagujete. Ne pričakujte preveč. V resnici zadeve trajajo in vzamejo veliko časa.

Obremenjeni ste s prevaro

Biti prevaran je težka vloga. In veliko je stvari, ki vse skupaj samo še poslabšajo. Poraja se nešteto vprašanj: Jo je pripeljal domov, ko me ni bilo? Sta seksala v najini postelji? So jo otroci videli? Koliko časa sta se videvala? Kako dolgo mi je lagal?

Pred očmi se vam odvijajo podobe, ki jih je nemogoče izbrisati. Še dolgo potem, ko spoznate resnico.

Ključno pri celotni zgodbi je, da si dopoveste, da tisto, kar se je zgodilo, ni vaša krivda. Trenutno se res morate ukvarjati z vsem tem, kar je prevara prinesla, a tega vam ne bo treba početi vse življenje. Čeprav se vse skupaj sliši kot kliše in se vam zdi, da bolečina nikoli ne bo milila, bodo sčasoma čustva, občutki ter slike vse manj izraziti in prišel bo trenutek, ko boste vse skupaj preboleli.

Preberite še: Kako čez poletje preboleti konec zveze ali pa Zvezdnice iskreno o tem, kako jih je prizadela ločitev

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)