Finančna nezvestoba žensk: Od skrivnih računov do zamolčanih izdatkov

Česa ne povedo svojim moškim.

9.3.2018 ob 8:15

denar_zenske_pexels-photo-248021.jpg

Velikokrat ste že slišali, da je denar sveta vladar, ki priznali ali ne, drži. Tako kot tudi, da je prav denar pogosto predmet spotike med partnerji.  Pri tistih, ki imajo skupne in onih, ki imajo ločene račune. Da bi se ognju v strehi glede financ izognili, vsaj včasih nekatere denarne zadeve partnerju zamolčimo.

Nedavno izvedena študija ameriškega podjetja, ki se ukvarja z osebnimi financami, SoFi je pokazala, da se je 42 odstotkov odraslih partnerju glede denarja že zlagalo. Z namenom izogniti se sporu. 11 odstotkov v njej sodelujočih je priznalo, da so celo lastniki skrivnega računa, za katerega njihov življenjski sopotnik ne ve.

Pri portalu Pure Wow so zato izvedli mini anketo in pripadnice nežnejšega spola povprašali, kako pogosto in o čem glede denarja lažejo svojemu dragemu. Njihova priznanja razkrivajo marsikaj.

Gotovinska plačila

"Mama mi je nekoč svetovala, naj imam pri sebi vedno nekaj gotovine, saj soprogu ni treba vedeti, kako pogosto hodim na manikiro, k frizerju ali na kavo. Plačilne kartice so veliko bolj izdajalske. Moj soprog je računovodja in se odlično znajde na finančnem področju. Zato z gotovino plačujem vse tisto, kar bi me lahko pri njemu pahnilo v nemilost," Laura, poročena štiri leta.

Polovična cena

"Ogromno denarja sem porabila za torbico s podpisom Yvesa Saint Laurenta. Ko me je vprašal, koliko sem plačala zanjo, sem znesek razpolovila. Še tega je težko prebavil. Kaj šele, če bi mu povedala po resnici," Maddy, poročena 12 let.

Skrito darilo

"Nisem mu povedala, da so mi starši podarili znaten kupček denarja. Še sedaj ne ve zanj, imam ga na skrivnem računu,« Wendy, poročena eno leto.

Nepotreben nakup

"Zaneslo me je pri spletnem nakupovanju in porabila sem visok znesek za obleko, ki naj bi jo nosila na njegovi službeni zabavi. Varuška je zadnjo minuto odpovedala in ostala sva doma. Obleka je še vedno nedotaknjena v omari, nikoli pa mu nisem povedala, koliko sem odštela zanjo," Susan, poročena devet let.

Deljeni računi

"Približno enkrat na leto otroke odpeljem k zdravilcu alternativne medicine (moj mož mu pravi vrač). Vsota, ki mi jo zaračuna, je visoka. Običajno četrtino plačam s skupnega računa, ostalo s svojo plačilno kartico. Če bi vedel, koliko v resnici to stane, bi izgubil razum," Caroline, poročena 10 let.

Laž v nasprotno smer

"Jaz sem tista, ki je v razmerju varčna. Ne vozim se s taksiji, varčujem pri prehrani ter obleki. Da mi ne bi tega vedno očital, se mu včasih zlažem, da sem za oblačila plačala več, kot sem v resnici in da sem se pripeljala s taksijem, čeprav sem se eno uro presedala na mestnih avtobusih," Lisa, poročena štiri leta.

Pomoč staršev

"V vseh letih, kar sva skupaj, mu nisem priznala, da sem nekoč starše prosila, naj mi plačajo zelo visok račun za telefon. Če bi vedel, kolikšen znesek je bil in kdo ga je plačal, bi mi bilo nerodno," Jenny, poročena pet let.

Visoke kazni

"Ko sva se spoznala, sem bila 'ponosna lastnica' ogromnega števila neplačanih parkirnih kazni. Vedel je le, da se izvršbe na mojem računu kar vrstijo, ni pa nikoli izvedel, kolikšni zneski so šli za moje kazni. Potem, ko so bile vse poplačane, sem postala previdnejša pri parkiranju," Debrah, poročena osem let.

Avtorica: M. FL.
Foto: Pexel


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)