Pomladni feng šuj, ki prikliče denar

Naj pomladno preurejanje v dom prikliče tako svežino kot blagostanje.

7.3.2016 ob 7:30

shutterstock_132478748.jpg

Počasi, a zagotovo prihaja pomlad, čas za take in drugačne spremembe. Tudi znotraj štirih sten. Če vas torej čaka spomladansko preurejanje, poglejte, kaj svetuje feng šuj. S pravo energijo je namreč v dom ali poslovne prostore mogoče priklicati bogastvo. In to že v zgolj nekaj korakih.


Spremljajte nas tudi na Facebooku.

Feng šuj področje, ki je povezano z denarjem in s finančnim blagostanjem, zavzema jugovzhodni del vašega doma ali pisarne. Prav zato morate vanj priklicati dobro energijo. To pa boste storili takole:

  • V ta del doma ali pisarne postavite zdrave zelene rastline, kot so, denimo, japonsko drevo denarja, srečni bambus ali katero koli rastlino, ki čisti zrak, ena od njih je sobni bršljan. Dobrodošla je tudi katera koli druga rastlina, ki ji ustreza svetloba v tem delu doma.

  • V predel doma, ki je je odgovoren za denar, postavite nekaj, kar je povezano z vodo oziroma odsevom: sliko vode, ogledalo, če ste dovolj spretni, lahko namestite tudi mini fontano, dobrodošel je tudi akvarij, pazite pa, da bo voda v njem čista.

  • Slika gozda, parka ali divje pokrajine bo v prostor priklicala dobro energijo lesa, ki je prav tako simbol bogastva.

  • Izberite po feng šuju najboljše barve, pa naj bodo vanje odete stene, tkanine ali dekor. V ta namen lahko uporabite različne barve: zelena, rjava, modra, črna in nežno modra. Lahko dodate tudi malo rdeče, ki bo še spodbudila pravi pretok energij.

  • Dodajte fotografijo ali sliko, ki prikazuje obilje. Lahko izberete nekaj modernega ali sliko z motivom, ki za vas prestavlja obilje in razkošje.

  • Razmislite o klasičnih feng šuj dekoracijah, pazite pa, da bodo te v skladu s ostalim prostorom oziroma z vašo osebnostjo. Nekateri od njih so kipec Bude, kitajske vaze bogastva, kitajske dišeče palčke in podobno. A če takih detajlov ne marate, jih raje izpustite.

  • Za ohranjanje dobre energije si pomagajte še s prijetnimi vonji in aromami, priskrbite si sveže cvetje ter nekaj sveč. Področje naj bo dobro osvetljeno, vsake toliko si pomagajte s pomirjujočo glasbo. Vse to so aktivatorji dobre energije. Če menite, da bi bil prostor ob vsem tem preveč natrpan, od predlogov izberite le nekaj takih, ki so vam resnično všeč.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)