Ostani neodvisna, čeprav si v zvezi

Biti zaljubljena ne pomeni pozabiti nase.

27.2.2018 ob 3:40

ohraniti_micna.jpg

Na začetku zveze sta samo ti in on. Srečna v svojem malem svetu ljubezni in strasti, drug drugemu povsem dovolj ter združena v eno. A sčasoma je vendarle treba pokukati iz vajine votlinice, se znova povezati z ostalim svetom.

Ter s samo seboj. Kajti to, da si v še tako srečnem odnosu ne pomeni, da smeš pozabiti nase. Nasprotno. Ne glede na čustva, ostani zvesta sebi in ohrani svoj jaz. Kako, se sprašuješ, odgovore pa ti ponuja Your Tango.

Obnovi družabno življenje

Za nobeno ceno ne pozabi na prijatelje. Ob tebi so bili dolgo, preden si spoznala dragega in do njih se ne smeš obnašati kot do potrošnega blaga. Če te torej v soboto zvečer povabijo na zabavo, se jim pridruži. Ne ponudi jim znova izgovora, da sta s fantom načrtovala miren večer v dvoje. S tem si se opravičevala že zadnjič.

Pojdi v telovadnico

Čeprav si zaljubljena, ne opusti joge, pilatesa, plesa ali česarkoli drugega, kar ti pomaga ohranjati fit postavo in dobro zdravje. Kopičenje kilogramov v srečni zvezi je dejstvo in posedanje pred televizijo ob skledi prigrizkov ni najboljša popotnica. Z vadbo boš poskrbela tako zase, kot za vajin odnos. Saj si že slišala, da je redna vadba pogoj za dober seks, kajne?

Pojdi na izlet sama

Prijetno je potovati v dvoje, a prav tako prijetno je, kadar nove svetove odkrivaš sama. Ni ti treba daleč. Podaj se v neznano okolje, pa čeprav le nekaj kilometrov stran od tvojega srčnega izbranca. Pogrešala se bosta, drži, a zato bosta ob ponovnem srečanju drug drugega toliko bolj vesela, ti pa bogatejša za nove izkušnje.

Počni nekaj sama

To ne pomeni, da v udobni trenirki sediš pred televizijo in brez pomoči pospraviš zavojček keksov, temveč da greš sama v kino, na večerjo, na kavo. Verjemi, to je na moč osvežujoča izkušnja, s katero sebi in drugim dokažeš, da si res zaljubljena, a kljub temu samostojna in neodvisna.

Ne zanemari šole ali kariere

Veš, kaj se zdi moškim na moč privlačno? To, da ima ženska sanje, ki jim sledi. Da ima cilje, ki jih uspešno dosega. Da je samostojna ter v zvezi zato, ker si tega želi in ne, ker bi potrebovala nekoga, da bi zanjo skrbel. Vseeno je, kakšni so tvoji cilji, povezani s šolo, kariero, družino, kljub temu, da si srečno zaljubljena, nanje nikoli ne pozabi.

Ohrani svoje hobije in navade

Ti te definirajo. Zaradi njih si ti ti in zato drugačna ter posebna. Najbrž si tedaj, ko sta se zaljubila, nanje malo pozabila, a nikar ne dopusti, da bi stvari, ki te veselijo, za vedno izginile iz tvojega življenja.

Skrbi za svoj videz

Lepo bi bilo, če videz ne bi štel. A temu ni tako in ti to že veš. Res je, ni le zunanji izgled tisti, ki ga na tebi privlači, je pa ena od kvalitet, s katerimi si ga očarala. Zato se, čeprav si v zvezi, ne zapusti. Skrbi zase, za svojo pričesko, kožo, obleko, obrvi, uporabljaj parfum ter tudi doma ne pristani zgolj na razvlečene trenirke. Lep videz zagotavlja samozavest in samozavest je seksi.

Spogleduj se z drugimi

Ne pravimo, da prestopi mejo, a malo spogledovanja ne bo škodovalo, bo pa okrepilo tvojo samopodobo in samozavest. Še enkrat: samozavest je privlačna. Tudi za tistega, ki si ga že osvojila.

Ostani zvesta sebi

Drži, klišejski nasvet, a vendar ga velja upoštevati. Pogosto se ženske spreminjajo dragemu na ljubo ter pozabijo na svoj bit, na vrednote in stališča. Ne ujemi se v to past. Čeprav se z njim ne boš vedno strinjala, ne dopusti, da bi v prid srečne zveze izgubila sebe. Kajti v resnici to ni pot do uspešnega razmerja.

DANES na MIČNI ne spreglej še teh zanimivih vsebin:

Poljub, Ula: Moja štacuna in moje prodajalke

Je vaša maskara varna? Test razkriva, da jih večina vsebuje kemikalije

Sedem najpogostejših napak pri uporabi pomivalnega stroja

VIDEO: Pilates vaje za lepo zadnjico

Slabe navade, na katere ste v resnici lahko ponosni

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)