Devet razlogov, zakaj je vajino razmerje cvetoče

Razmerja zahtevajo veliko dela, a če imate že od začetka dobre temelje, je vse lažje.

5.12.2017 ob 2:50

par_unsplash.jpg

Razlika med razmerjem, ki je uspešno in tistim, ki je obsojeno na propad, ni le v eni malenkostih, ampak v številnih faktorjih. A dobra novica je, da so znaki dobrega razmerja pogosto povezani z ostalimi znaki, tako da če vaše razmerje kaže vsaj katerega od teh znakov, imate najverjetneje pokrita tudi ostala področja. Kot primer, dobra komunikacija vodi k zaupanju in tako dalje. Vsi znaki pa ustvarijo razmerje, ki bo preživelo tako dobre kot slabe trenutke. Če vas zanima, kako lahko s partnerjem ostaneta skupaj za vedno, si oglejte devet razlogov, zakaj razmerja uspejo.

Vajino razmerje ima od začetka dobre temelje

Precej lažje je, da zdravo razmerje ohranjata skozi čas, kot da ga rešujeta prepozno. Vajina dinamika na začetku pokaže, kako bo videti vajina skupna prihodnost. Če je vajino razmerje že na začetku majavo, bo tudi v prihodnosti veliko bitk in majavih trenutkov. Sicer lahko zaradi tega postaneta bolj močna, a zgodnje težave se vama lahko maščujejo. Če razmerje začneta s stabilnimi temelji, pa bodo stvari tekle bolj gladko.

Vedno si zaupata in sta iskrena drug do drugega

Ne lažeta, saj se zavedata, da karkoli se dogaja ni vredno, da to skrivata drug pred drugim. Iskrena sta glede vsega od tega koliko zapravita, do sporočil bivših partnerjev, pa ne zato, ker vaju je strah, kakšen bo odziv, ampak zato, ker cenita partnerjevo zaupanje.

Ne obremenjujeta se z malenkostmi

Vse, kar na razmerje nima ogromnega vpliva, kot je pomivanje posode, ali prepozno plačan račun, vama ni pomembno. Te stvari opazita, ampak se v trenutku premakneta naprej in iz tega ne delata težav. Zavedata se, da se zaradi takšnih malenkosti ni vredno razburjati in kregati.

Stvari ne zadržujeta v sebi

V trenutku, ko vidita težavo, se o njej pogovorita. Če niste vajena soočenja, poiščita drugačen način, kako drug drugemu povedati, kaj vaju muči in ne upajta, da se bo stvar rešila sama od sebe.

Ves čas delata na vajinem razmerju

To pomeni, da najdeta načine, da sta vedno navdušena nad svojim razmerjem, naj bo to deljenje novih interesov, ali da se trudita v spalnici popestriti stvari. Razumeta, da razmerje zahteva stalen trud in da nikoli ne bo prišel dan, ko se bosta samo ustalila v tem, kar imata. Ko so stvari dobre, poiščita, kako jih lahko izboljšata in ko so slabe, ne pustita, da vaju to premaga.

Komunicirata

O vsem se pogovorita, saj vesta, da je to glavno, če želita ostati povezana. S tem, da se težav lotevata skupaj, kažeta interes za življenje en drugega in sta drug do drugega čustvena, preprečujeta, da postaneta tujca.

Sklepata kompromise

Nikoli ni odločitev samo ene strani, saj sta oba sposobna doseči dogovor v različnih situacijah. Potrudite se, da niste trmasti in raje poslušajte, kaj partner v tistem trenutku potrebuje od vas, ker veste, da vam bo naslednjič vrnil uslugo. Pogajanje je precej bolj pomembno, kot iskati zmagovalca, saj ta v razmerju ne obstaja.

Sprejemata spremembe

Ko ste v daljšem razmerju, je normalno, da pride do sprememb. A namesto, da pustita, da vama uničijo, kar imata, najdita način, kako se prebiti skozi spremembe skupaj, saj bosta na koncu prišla ven bolj močna in povezana kot kadarkoli prej.

Ostaneta prijatelja

Tudi, ko se vajini vlogi razširita v zakonca ali starša, to ne pomeni, da pozabita na vajino prijateljstvo. Zapomnite si, da je to, da ostaneta prijatelja prav tako pomembno, kot to, da sta dobra partnerja v zakonu.

Danes te na MIČNI čakajo še te zanimive vsebine:

Zimski čevlji, ki bodo rešili to mrzlo zimo

Kaj so nišne dišave, kako prikličejo spomine in zakaj jih morda še ne poznate

Beyoncé, Ashley Olsen, Venus Williams in druga znana imena o svojih sestrah

Sanjska služba za ljubitelje veganske kuhinje pri slovenski družini

Zakaj ti med menstruacijo tako diši čokolada

Avtorica: K. R. 
Foto: Unsplash


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)