Kaj morate vedeti, preden se spustite v razmerje na daljavo

Vsako srečanje ne bo popolno.

5.4.2017 ob 1:05

razdalja.jpg

Glede na leta 2013 objavljeno študijo v publikaciji Journal of Communication, so partnerji v razmerjih na daljavo, v primerjavi z onimi v običajnih zvezah, pogosteje pripravljeni z dragim deliti čisto vse misli in čustva. Prav tako se je izkazalo, da posamezniki v njih večkrat idealizirajo partnerja, kar vodi v večji občutek intimnosti. To je nedvomno lepo in prav, a drži tudi, da zveze na daljavo za še tako močne pare z zdravimi temelji, niso lahke. Nasprotno. Poglejte, kaj vsem, ki iz kakršnegakoli razloga razmišljajo o takšnem odnosu svetujejo tisti, ki so ga okusili na lastni koži.

Sledite nam tudi na Facebooku. 

Če ste se za običajno razmerje trudili, boste za tistega na daljavo garali

"Sedaj je moj soprog. Par sva postala že na fakulteti, po zaključku študija pa so se najine poti za nekaj časa ločile. Postala sva par na daljavo. In kaj sem se tedaj naučila? Predpogoj za takšno razmerje so res trdni temelji odnosa. Bodita odprta, poštena in zaupljiva. Poiščita najboljši čas za komunikacijo. Trudita se, da bosta drug za drugega posebna, čeprav se ne vidita vsak dan. V običajnem razmerju povsem spontane stvari postanejo v zvezi na daljavo lahko še kako težke in v resnici je treba garati, da ta na dolgi rok obstane," Alexandra Starkovich, blogerka za portal My Urban Family.

Zastavita osnovna pravila

"S soprogom sva bila par na daljavo pet let in pol. Preden sva to postala, sva postavila jasna pravila, eno od njih je bilo, da se bova vsaj na vsakih šest tednov obiskala. Tega sva se vedno držala," svobodna novinarka Allison Bowsher.

Dopisujta in kličita se ves dan

"Dvakrat sva bila s soprogo primorana voziti razmerje na daljavo. Včasih sva se v celem mesecu videla le nekaj dni. A vendar komunikacija med nama ni nikoli zamrla. Redno sva si dopisovala, se klicala ter se sproti obveščala, kaj zanimivega se nama dogaja. Nesmiselno je čakati na večer in v enem pogovoru obdelati vse teme. Naj bo vaš partner v vašem življenju prisoten cel dan," Matty Staudt, direktor pri Urban Knights Radio.


PREBERITE še // Deset zapovedi zveze na daljavo

Ne pozabita na redne zmenke s kamero

"Na srečo je sodobna tehnologija še kako pisana na kožo zaljubljencem, ki jih ločujejo dolgi kilometri. Pogovori preko spletne kamere so obvezna sestavina takšne zveze. Določita si termin, v katerem imata zanje oba čas in se ga strogo držita. Telefonski pogovori in sporočila za ohranjanje zveze ne bodo dovolj. Videti človeka v oči je povsem drugačen občutek. Pogovor prek kamere je ključen za vzdrževanje takšnega odnosa," blogerka Anna Genevieve Louise.

Pomislite na širši kontekst

"Gre za še kako pomembno postavko. S sedanjim partnerjem sva bila po treh letih razmerja za dve leti ločena, saj je on odšel na delo v tujino. Večkrat, zlasti v trenutkih krize, ki nedvomno nastopijo, sva se morala opomniti, da gre zgolj za začasno stanje in da si oba želiva, da bova nekoč končno skupaj z dušama in telesi. Prav tako sva s takšnim razmišljanjem lažje načrtovala ter kovala načrte za prihodnost. Ti so ključna sestavina razmerja na daljavo," blogerka Kachi Tila-Adesina.

Praznujta čisto vse

"S soprogom se poznava že od srednje šole, vendar sva bila po zaključku šolanja nekaj časa ločena. In tedaj sva še tako drobno malenkost spremenila v praznovanje. Življenje je polno lepih trenutkov, ki jih ne smemo kar spustiti, da zbežijo mimo. In prav tega se človek najbolj zave, kadar je v zvezi na daljavo,« snovalka bloga Jo, My Gosh, kjer svoje nasvete in izkušnje deli z ženami vojakov.

Priskrbita si popuste pri potovalnih družbah

"Morda bo dovolj vožnja z avtomobilom, avtobusom, vlakom ali bo treba, tako kot je bilo pri nama, sesti na letalo. Kakorkoli, priskrbite si ugodnosti in popuste, da bi se lahko čim pogosteje obiskala. Obiski so pomembni. Brez njih strast hitro lahko umre," modna blogerka Emily Nolan.

Ne skrbite, če ne bo vedno popolno

"Včasih zaljubljenci, ki so to na daljavo, na partnerja ali nase vršijo preveč pritiska in pričakujejo, da bo vsako srečanje popolno. Nekatera snidenja bodo popolna, v drugih bodo na dan privrele napetosti, tudi zamere. Včasih se bosta sprla in s tem ni nič narobe. Vsa razmerja, tudi (ali zlasti) tista na daljavo, so polna vzponov in padcev, ki pa jih z močno voljo lahko premagata," Allison Bowsher

Avtorica: M. FL.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)