Osebna izpoved: Neprecenljive ljubezenske lekcije s trimesečnega potovanja z dragim

Najino razmerje se je spremenilo na bolje in preraslo v pravo ljubezen.

2.6.2017 ob 12:45

potovanje.jpg

"Obstaja teorija, da se zaljubljenca najbolje spoznata na skupnem potovanju. Prav na njem lahko ugotovita, kako dobro se v resnici ujemata (ali se ne)," je po zaključku zanimive izkušnje zapisala Shannon Ullman, ki se je s svojim fantom odpravila na avanturo, kjer nista zgolj potovala, temveč sta skupaj tudi živela. Njun dom je bil…v avtodom predelan kombi. Tri mesece sta v njem kolovratila po Novi Zelandiji, odkrivala lepote te dežele ter hkrati spoznavala drug drugega. 

"Drug ob drugem sva ponoči spala, se podnevi vozila, premagovala težave, se večkrat izgubila na brezpotjih, skušala odkriti izvore neprijetnih vonjav, počivala in še veliko več. Seveda sva se včasih tudi sprla. Zlasti, kadar se je najin dom spremenil v razmetano gnezdo ali kadar nisva našla skupnega jezika glede glasbe, a na koncu sva spoznala, da sva izjemno dobra ekipa. Takšno potovanje s seboj prinaša veliko zadreg in skrbi, ekipno delo je ključno," je v svojem blogu zapisala Shanna in dodala: "Skozi vse čudovite ter manj lepe trenutke pa se je najino razmerje spremenilo, ter je zraslo v pravo ljubezen."
Kajti:

A post shared by Shannon Ullman (@livesabroad) on

Dodobra sva spoznala delovanje najinih teles

"Nemogoče je bilo vselej prikriti vetrove in njihove posledice, spahovanje po obroku in nič kaj prijetne telesne vonje, kadar dolgo nisva uspela priti do prhe. A kljub temu sva še vedno par."

Spoznala sva, v čem je kdo najboljši

"Večinoma sem nakupovala in kuhala jaz, on je skrbel za popravila kombija, kadar naju je ta pustil na cedilu. Razdelila sva si dela, skupaj sva iskala destinacije, ki bi jih rada obiskala, jaz sem skrbela za osnovni red v kombiju, on pa je iskal najboljše poti, ki so naju do izbranih točk pripeljale. Tako je vsak od naju kar najbolje izkoristil svoje vrline in po svojih najboljših močeh prispeval k prijetnejši izkušnji."

Naučila sva se sproščati v družbi drug drugega

"Neštetokrat sva bila, ujeta v majhnem kombiju, napeta in velikokrat sva doživljala padce. Tedaj vsa si šla na živce in sva potrebovala malce umika drug od drugega. Na srečo sva imela s seboj nešteto knjig, slušalke, s katerimi je lahko poslušal vsak svojo glasbo, celo barvice in svinčnike, da vsa se lahko nekoliko umaknila vsak v svoj svet."

Spoznala sva, da sva en ob drugem varna

"Ko si daleč stran od doma, je čudovito imeti ob sebi nekoga, na katerega se lahko zaneseš in mu zaupaš. Naučila sva si stati ob strani, timsko delo pa naju je izjemno povezalo. Spoznala sva, da se lahko drug na drugega nasloniva, si pomagava v težavah. Drug ob drugem sva se počutila varna in ta občutek je resnično neprecenljiv."

A post shared by Shannon Ullman (@livesabroad) on

Naučila sva se shajati z manj lepimi lastnostmi

"Ponoči sem ga velikokrat zbudila, ker me je bilo strah oditi sama stranišče. On bi raje spal, a je šel z mano. On je o vsaki odločitvi predolgo razmišljal in vsako opravilo, ki se ga je lotil, mu je vzelo veliko časa. S tem me je na začetku spravljal ob živce. Vselej sem v najin domek nosila potepuške mačke in puščala hrano izven hladilnika. Skratka: oba sva počela stvari, s katerimi sva drug drugega spravljala ob živce, a sva se naučila z njimi shajati."

Drug drugemu sva bila navdih

"Včasih te življenje v kombiju razočara. Vonji, vselej enaka hrana, dolgočasne in dolge ceste. A ne glede na to, sva bila drug drugemu vso pot navdih. Ko sem imela jaz slab dan, mi je on pomagal skozenj, ko je imel slab dan on, sem ga razvedrila jaz." 

A post shared by Shannon Ullman (@livesabroad) on

"Nedvomno izkušnja, ki bi jo priporočila vsem," meni Shanna in dodaja: "Res je, ne bi večno živela v kombiju, a dokler je trajalo, je to potovanje predstavljalo največji preizkus najine zveze, katerega sva z odliko opravila." 

Avtorica: M. FL.
Foto: Shutterstock, Instagram


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)