Filmi in serije, ki vas bodo navdihnili za solo potovanje

Bi se kdaj podali na pot v slogu Julie Roberts iz filma Jej, moli, ljubi? Zbrali smo nekaj filmskih idej za potovanja v iskanju notranjega miru.

21.1.2017 ob 6:15

kkk.jpg

Solo popotništvo je zadnja leta močno poskočilo v priljubljenosti, saj je čas, ki si ga vzamemo izključno zase, postal pravi luksuz. Če ste med letošnje novoletne zaobljube uvrstili tudi več potovanj, razvajanj, hedonizma in posvečanja samim sebi, potem ste na pravi strani.

Zbrali smo nekaj filmov in epizod iz televizijskih serij, v katerih so se glavne junakinje podale na potovanje, ki jim je spremenilo življenje, pogled na svet ali vsaj poskrbelo za kakšno noro dogodivščino.

ddd.jpg

Jej, moli, ljubi – Italija, Indija, Indonezija

Knjiga in kasneje še film Jej, moli, ljubi (Eat Pray Love) je eden takšnih, ki bi ga težko spustili iz lestvice z idejami za solo potovanja v iskanju samega sebe. Uspešnica z Julio Roberts v glavni vlogi nas popelje na gurmansko avanturo po Italiji, kjer uživa v kulinaričnih posladkih, nato pot nadaljuje v Indijo, kjer v starodavnih templjih spet najde svoj notranji mir, leto pa zaključi na rajskem Baliju, kjer mimogrede najde še ljubezen svojega življenja.

Girls – Japonska

Uspešna serija Girls že sama po sebi prinaša kup priložnosti za odkrivanje sebe. Spremlja štiri prijateljice, ki se spopadajo z različnimi težavami, vzponi in padci, predvsem pa poskrbijo za kup smeha in tudi kakšno solzo. Večinoma se nahajajo v New Yorku, del epizod pa je posnet na Japonskem. V peti sezoni Shoshanno služba odnese v Tokio, kjer najde nove življenjske priložnosti in navdih. Mimogrede, barvito in odštekano stanovanje, v katerem je prebivala v seriji, lahko za 137 evrov na noč najdete na AirBnbju! Namig: stanovanja najdete pod imenom Reversible Destiny Lofts.

Poti – Avstralija

Poti (Tracks) je še ena zgodba o samoodkrivanju, samodokazovanju in premikanju mej. Posnet je po spominih Robyn Davidson, ženske, ki se je sredi sedemdeseih podala na prav poseben oddih od ljudi in mestnega vrveža – na 2700 kilometrov dolgo pot čez avstralsko puščavo. Večino poti je prepešačila, družbo pa so ji delali še zvesti pes Diggity in štiri nepredvidljive kamele.

Divja – Pacific Crest Trail

Film Divja (Wild) je zgodba Cheryl Strayed o iskanju sebe na Pacifiški gorski poti. Posneta je po resničnih dogodkih, zbranih v knjižni uspešnici Divja. Po ločitvi in mamini smrti se je na 1800 kilometrov dolgo preizkušnjo odpravila sama, brez fizične kondicije in pohodniških izkušenj, le z ogromnim nahrbtnikom, ki ga ne more sama niti dvigniti. Na pešpoti z izhodiščem na mehiški meji pohodniki prečkajo zvezne države Kalifornijo, Oregon, Washington in kanadsko provinco Britansko Kolumbijo. Trasa vodi tudi čez gorovji Sierra Nevada in Cascade. In kaj je spoznala na poti?

Mimogrede, v novih epizodah serije Gilmore Girls se na to pot poda tudi Lorelai.

V divjino – pot do Aljaske

Film V divjino (Into the wild) je posnet po resnični zgodbi. Spremlja mladega Christopherja McCandlessa, ki svoje življenje, polno materialnih dobrih, zamenja za življenje v stiku z naravo. Pot ga vodi skozi ZDA, njegov cilj pa je Aljaska. Vmes ga čakajo številni vzponi in padci, film pa nas spomni, da bistvo potovanj ni, kaj nosimo s seboj, ampak, kaj nosimo v sebi.

Pod toskanskim soncem – Italija

Film, v katerem je povsem vseeno, kdo je glavna igralka, saj je njegovo bistvo slikovita Toskana. Zgodba govori o novih začetkih, njegov ogled pa vas bo spodbudil, da se odselite pod toskansko sonce, kupite hiško v majhni italijanski vasici in obdelujete svoj mini vinograd.

Avtor: F. M.

Foto, video: YouTube


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)