Izpoved: Tudi zakon brez seksa je lahko uspešen

Iskrice so živahnejše, spolna napetost izrazitejša, privlačnosti pa nikoli ne zmanjka.

11.10.2018 ob 2:40

zveza_seks_par_postelja_stol_ljubezen.jpg

Ljudje smo si različni. Na svetu ni dveh enakih, prav zato ni dveh enakih odnosov oziroma zvez. Vsaka je drugačna in posebna. Kar se dvema zdi običajno, se drugim parom zdi na moč nenavadno, tretjim povsem nepojmljivo. Tudi, ko gre za seks. Nekateri odnosi so z njim prežeti, spet drugim predstavlja bolj obveznost, kot veselje in da, obstajajo tudi zakoni, v katerih seksa ni.  Kako je to mogoče, se najbrž sprašujete. Lahko takšno razmerje sploh deluje in kako kvalitetno je? Se partnerja varata? Kot je za Huffington post odkrila avtorica Lola Stark, je mogoče. Ne samo to, je tudi izjemno izpopolnjujoče, ter v dokaz temu niza svojo izkušnjo.

»Najina skupna pot se je začela malo nenavadno. Moj sedanji soprog je bil najboljši prijatelj mojega nekdanjega fanta. In ko sva midva postala par, pet mesecev nisva okušala telesnih strasti.

Ne zgolj zato, ker je bil pač prijatelj mojega, tedaj že bivšega, temveč tudi, ker se je v preteklosti že opekel: v tednu dni je spoznal nekoga, izgubil nedolžnost, dekle je zanosilo, a kot se je na koncu izkazalo, otrok ni bil njegov.

Travmatična izkušnja,« začetek skupne poti z Jasonom opisuje Lola in dodaja, da njun prvi spolni odnos ni bila ravno prijeten, kar pa se je z leti spremenilo in seks je postal takšen, kakršen naj bi bil. Vroč, strasten, poten, skratka zadovoljujoč. 

Z leti so se stvari umirile, kar je povsem običajno. Delo, skrb za dom, vzponi ter padci in velikokrat je bil orgazem zadnje, kar jima je zvečer prišlo na misel. In potem nosečnost, ko je spolnost povsem zamrla. »Bila sem bolehna in da, strah me je bilo, da bo njegov penis poškodoval otroka,« priznava Lola.  

In po rojstvu? 

Kot pri mnogih parih je hčerkica spala v njuni postelji. In tako je še sedaj, po petih letih. Seks? »Nekdaj sva se še nekako potuhnila in se predala strastem, a ko je punčka odraščala, je to vse bolj zamiralo in sedaj že tri leta živiva v zakonu brez telesne ljubezni.« 

In kako se obnese? 

»Odlično,« zatrjuje Lola. »Rada se imava kot še nikoli poprej. Spogledujeva se osebno ali s pomočjo sporočil, tu in tam si namenjava poljube in čeprav med nama ni fizične ljubezni ter intime, ki jo seks v razmerje prinaša, uživava v družbi drug drugega. Oba sva namreč prežeta z izjemno spolno energijo, med nama se krešejo iskre in ogenj strasti vedno gori.« 

Kaj pa on?

»Testosteron dela svoje. Seveda namiguje. Pogosto. Kadar naju hči ne vidi, me zgrabi za zadnjico in mi zašepeta, kako dolgo že ni bil v meni. A dlje od tega ne gre. Tedaj poželenje naraste tudi v meni, zaprem se v sobo in masturbiram. On pravi, da tega ne počne, vendar mu ne verjamem oziroma mu nočem verjeti. Vesela bi bila, če bi vedela, da si privošči veselje, pa čeprav zgolj s pomočjo svoje roke,« pravi Lola in dodaja, da glede nečesa v celotni zgodbi ni nobenega dvoma: »Gleda me s tistim poželenjem in žarom v očeh, s kakršnim me je gledal, preden sva postala dejansko par.

In to mi je noro všeč. Ni nama dolgčas, oba sva vznemirjena in nekoč bova morda znova skočila med rjuhe. Skupaj, gola. Nihče od naju pa se s tem, da živiva v zakonu brez seksa, ne obremenjuje.  In nikoli ga ne bi poiskala izza plota.«

Kaj pravijo statistike? 

Res je, da so podatki nekoliko zastareli, a leta 2003 izvedena študija, ki jo je povzel Newsweek je pokazala, da v zakonu brez seksa živi od 15 do 20 odstotkov zakoncev. Strokovnjaki domnevajo, da je od tedaj do danes to število še naraslo. 

Z njimi se strinja tudi Lola in vsem, ki menijo, da je njihov zakon brez seksa slab in ga je zato treba popraviti svetuje: »Z njim ni, tako kot ni z mojim, prav nič narobe. Če seveda odnos na drugih ravneh teče tako, kot bi moral in sta se z abstinenco odločila oba. Najin zakon je sedaj boljši, kot je bil kadarkoli prej. A le zato, ker nama tako odgovarja. Kajti tisto, kar v zakonu odgovarja obema partnerjema, je nedvomno koristno za odnos. To je povsem jasno.«  

Avtorica: M. FL.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)