Življenjske lekcije, ki jih prinese potovanje

Potovanja nudijo nova doživetja, spoznanja in izkušnje, pa tudi življenjske lekcije.

28.7.2015 ob 12:00

shutterstock_250045534.jpg

Potovanje v tujino prinaša lepe izkušnje. Pa naj traja teden, dva, mesec ali kar celo leto, z njega se vsak vrne bogatejši za pomembne življenjske lekcije.  Se tudi vam obeta potovanje? Poglejte, kaj se boste na njem naučili.


Že slediš Mični na Facebooku?

Kako pomembna je družina. Na žalost je tako, da je potrebno odpotovati daleč, da bi resnično spoznali, kako pomembna je družina in kako močno lahko pogrešate njene člane. Šele, ko zapustite varno udobje doma, ugotovite, kako močno ste nanj in na ljudi, ki v njem živijo ter jih včasih resnično jemljete za samo po sebi umevne, navezani.


Preberite še:

shutterstock_71264713.jpg

Nepomembni drobni spori. Ko vidite svet in okusite njegovo veličino, se spomnite, kako kratko je življenje, kako neznatno majhni smo in kako je škoda zapravljati energijo za spore okoli nepomembnih malenkosti. Težave s starši, prijatelji in sodelavci v velikem svetu postanejo povsem nepomembni.  

Brez česa ne gre. Mamina enolončnica, ogled tekme z očetom, igranje s psom v parku, klepeti ob kavi s prijateljicami. Šele ko ste daleč od doma, spoznate, kako visoko mesto na vaši lestvici prioritet zavzemajo takšni trenutki v življenju.

shutterstock_270497264.jpg

Pomen komunikacije. Šele ko enkrat okusite življenje tujca in se znajdete v okolju, kjer se komaj lahko sporazumevate, spoznate, kako resnično lep je občutek tedaj, ko lahko hitro in brez predpriprav poveste natančno to, kar mislite. Možnost odprte komunikacije z ljudmi okoli sebe je še nekaj, česar do sedaj niste cenili, kajne?

Široka obzorja. Seveda ste lepote našega planeta spoznavali preko knjig, oddaj, pripovedovanj in na druge načine. A videti jih v živo zagotavlja prav poseben občutek. S potovanja se boste nedvomno vrnili polni vtisov, saj ste lepoto sveta doživeli in okusili tudi sami.

shutterstock_205392922.jpg

Neodvisni ste. Na potovanjih se lahko naučite veliko, najbolj pomembna lekcija pa je tista, s katero ste sebi in drugim pokazali, da ste samostojni in da se povsem dobro znajdete v velikem svetu. Ko ste si dokazali, da se lahko sporazumevate v tujem jeziku, ko ste spoznavali tujce ter njihove običaje, je svet postal vaš. Občutek neodvisnosti vas bi spremljal še dolgo po tem, ko boste že pospravili kovčke. Lahko bi rekli, da kar za vedno.

Dom, sladki dom. Morda so se stvari spremenile, morda ste se spremenili vi, a dom ostaja dom. Sama misel na to, da je vedno tam in vas čaka, zagotavlja neprecenljive občutke. Na svetu namreč ni mesta, ki bi lahko nadomestilo njegovo toplino.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)