Najboljši čas za poroko

Presenetljivo, bolj neučakani od zaročenk so zaročenci.

6.1.2018 ob 6:10

zaroka_micna.jpg

Čeprav se zdi, da v trenutku, ko jim dragi kupi zaročni prstan, večina novopečenih zaročenk hitro začne brskati po revijah za neveste ter načrtovati popolno poroko je vtis, da se jim ne zdi vredno izgubljati časa, napačen.

Kot je namreč pokazala raziskava podjetja Brilliant Earth, katerega glavna usmeritev je prodaja nakita, naglica, vsaj za večino pripadnic nežnejšega spola, ni najboljša ideja. Rezultati so jasni: one imajo rade dolge zaroke, v bistvu so moški tisti, ki so bolj neučakani od svojih nežnejših polovic.

Ko so pripadnike obeh spolov povprašali, kako dolgo naj bi zaroka trajala, je bilo med bodočimi nevestami 60 odstotkov takšnih, ki bi čakale vsaj leto ali dve. Odstotek ženinov, ki se jim ni mudilo, je bil znatno nižji.

Seveda je zadeva dokaj individualne narave in vsak par je zgodba zase, a vendar je visok odstotek žensk, ki so pripravljene dlje čakati presenetljiv, saj je splošno prepričanje v družbi, da so prav one tiste, ki jim sam zakon pomeni več, kot moškim.

V resnici vse, ki so za dolgo zaroko, ravnajo prav. Kajti študija univerze Emory je razkrila, da triletna ali celo daljša tveganje za ločitev zmanjša kar za 50 odstotkov.

Morda te bodo navedeni podatki prepričali, da bi tudi ti še malo počakala. A kot rečeno, vsak par je zgodba zase in najboljši čas za poroko je tedaj, ko sta ti in tvoj dragi na odločilni korak resnično pripravljena.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)