Šest pomembnih stvari pri načrtovanju poroke

Treba je misliti na malo morje stvari, a vseeno se bo našlo kaj, kar boste pozabili.

20.6.2015 ob 6:30

shutterstock_113785513.jpg

Iskanje popolne poročne obleke, prstanov, cvetja, torte, izdelava vabil, najem glasbene skupine, prostora za ceremonijo, plesne vaje ...

Na vse to je treba misliti, če hočete imeti popolno tradicionalno poroko. A pri vsem tem ne pozabite še na šest stvari, na katere pred poroko najbrž sploh ne bi pomislili.

shutterstock_93020482.jpg

Mislite na zadnji del obleke. Ko kupujete oziroma izbirate obleko za svoj veliki dan, iščite tako z lepim zadnjim delom, ki bo poudaril vaš hrbet. Ne pozabite, svatje bodo najprej videli vaš hrbet, ko se boste sprehodili do svojega bodočega moža.

Ne pozabite na zavarovanje. Zaročnega prstana vaš dragi najbrž ni kupil na stojnici, zato bi bilo pametno razmisliti o zavarovanju zanj. Enak nasvet pride prav za vajina poročna prstana.

shutterstock_144469873.jpg

Vnaprej pripravite obisk stranišča. Lulanje v poročni obleki je lahko pravi izziv, na kar mislite že prej. Ne pretiravajte s pitjem tekočin, vnaprej se dogovorite za posebno stranišče za nevesto, kjer boste imeli dovolj prostora, poleg tega pa določite pomočnico, ki vam bo pomagala in dvigovala plasti obleke.

Način sprejema želenih daril. Izbira trgovine, kjer boste registrirali darila, je prvi korak. Pomembnejši korak pa je ta, kako boste organizirali prejem in pošiljanje daril – o tem se posvetujte že takoj na začetku. Vsekakor je bolj priročno, da vam darila dostavijo na dom, kot pa da jih prejmete na sami poroki, saj boste tako morali na kraju samem razmišljati o prevozu kupa paketov.

shutterstock_159165698.jpg

Pomislite na druge. Na vaš posebni dan lahko nekaj lepega in dobrega naredite tudi za ostale. Cvetje s poroke lahko po koncu slavja, denimo, darujete kakšnemu zavodu in jim tako polepšate dan, ostanke hrane pa podarite zavetišču ali brezdomcem.

Temeljit pogovor s fotografom. Čeprav boste za fotografa in fotografije plačali veliko denarja, to še ne pomeni, da boste s tem kupili tudi vse pravice fotografij. O tem se predhodno pogovorite s fotografom, da bo takoj jasno, ali jih lahko objavljate na družabnih omrežjih ali ne, prav tako razčistite, ali jih lahko na svoji spletni strani kot reklamo zase objavi on.

Avtorica: B. G.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)