Poročni nakit: kaj ja in kaj ne

Oblikovalka nakita Katja Koselj svetuje o pravi izbiri nakita za poročni dan.

27.2.2015 ob 7:00

KKJewellerywedding1.jpg

Poročna obleka je le en del oprave, o kateri mora vsaka nevesta dobro razmisliti. Kakšne barve izbrati, kakšen stil obleke vas najbolje odraža, kakšno pričesko nositi, v kakšnih čevljih bo najbolje preživeti dan  in seveda, kakšen nakit izbrati. Slednje je skoraj tako pomembno kot izbira same obleke.

Nakit in obleka se namreč združita v celoto, zato oblikovalka nakita Katja Koselj predlaga, da se za ta poseben dan odločite za nakit, ki je izdelan po naročilu in pisan na kožo neveste. "Rekla bi, da jim največ pomeni to, da same sodelujejo pri izboru oziroma nastajanju nakita, ter dejstvo, da je nakit unikat, ki je narejen prav posebej za ta dan njihovega življenja."

KKJewellerywedding3.JPGzapestnica1.jpg

Katja na dan poroke odsvetuje upoštevanje reka "manj je več", saj je najpomembnejše, da nevesta sledi sebi in svojemu stilu. A čemu se izogniti in kaj upoštevati?

Ja: "S celoto usklajeni kosi nakita, unikatni, prav za vas izdelani ali podedovani kosi nakita. Z osebno noto, saj gre za poseben dan."

Ne: "Bistvena je celotna podoba. Nakit naj torej ne izstopa; izogibajte se prevelikim uhanom, predolgim ogrlicam, preobsežnim kronam, itd, ..."

KKJewellerywedding2.jpg

In še nasvet za neveste, ki rade sledijo trendom: še vedno so moderni veliki in opazni kosi nakita, predvsem velike in bogate ogrlice, ki so pogosto najbolj izstopajoči del oprave. "Poleg tega bi omenila tudi 'okrasja' za lase, ki jih sestavljajo velike in pisane rože, nežno in elegantno perje, včasih pa tudi biseri v stilu Coco Chanel."

Avtorica: Branka Grbin

Foto: Osebni arhiv


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)