Osem njegovih strahov pred zaroko

Še tako pogumnim se tresejo kolena.

14.3.2017 ob 1:20

zaroka_pexels-photo-254069.jpeg

Ni kar tako izreči usodno vprašanje. Nedvomno se bodo s tem strinjali vsi tisti, ki so ga že, še bolj pa oni, ki se pripravljajo na veliki dogodek. Res je, ta zahteva nemalo načrtovanja, sam nakup prstana pa še zdaleč ni najtežja naloga. Kajti, še tako vase prepričanega junaka obdajajo številni dvomi. To so najpogostejši. 

Več zabavnih dejstev najdete na Facebooku. 

Ji bo prstan sploh všeč?

Morda je ob ogledu izložb z nakitom res nekoliko namignila, a ob neskončni izbiri takšnih in drugačnih prstanov, je težko izbrati tistega, katerega bi si na prst nadela sama. Tu so namreč podrobnosti, o katerih večina moških pred samim nakupom sploh ne razmišlja: barva, natančneje odtenek kamna, njegov rez, vrsta, oblika, velikost, dragocene kovine in še bi lahko naštevali. Neskončne možnosti povzročijo nemalo zadrege in skoraj nihče po nakupu ni povsem prepričan, da bo njen odziv ob pogledu na obroček res tisti pravi.

Se to res dogaja?

Eno so zmenki, eno je razmerje, nekaj povsem drugega pa se je zavezati nekomu z zaroko. In mnogi pripadniki močnejšega spola še sami ne morejo verjeti, da se to res dogaja. Včasih se jim zdi, da sanjajo in šele, ko otipajo prstan v žepu se zavedo, da so sanje resničnost.

PREBERITE še // Devet navad, ki so značilne za najbolj zdrava razmerja

Saj bo vendar rekla da?

Ne glede na to, kako prepričan je vase in v njeno ljubezen, vedno obstaja možnost, da bo rekla ne. Že sama misel na to je lahko še kako zastrašujoča.

Sem porabil dovolj denarja?

Tradicija govori, da bi moral moški za zaročni prstan nameniti tri svoje mesečne dohodke. Ne glede na to, ali je denarja porabil prav toliko, manj ali več, vedno je prisotna misel, ali je zapravil dovolj (ali preveč) denarja.

Si lahko poroko sploh privoščiva?

Potem, ko je njen prstan povzročil kar velik odliv, se začno moški zavedati še vseh drugih izdatkov, ki jih prinaša poroka in vse, kar je z njo povezano: od oblačil, priprav, povabil, večerji, hrane, glasbe. Le kdo se ob tem ne bi vprašal, če bo proračun vse to zmogel.

PREBERITE še // Znaki, da še ni čas za skupno stanovanje

Bo vse skupaj dovolj romantično?

Priznali ali ne, v tem je tudi nemalo tekmovalnosti. Izkušnje kolegov so velikokrat vir idej, ki pa bi jih vsak rad malo nadgradil. Moški s prstanom v žepu se dobro zaveda, da se bo njihova draga pohvalila pred prijateljicami ter z njimi delila dogodek. Sledile bodo primerjave in seveda bi prav vsak v tej zgodbi rad bil najboljši, ter najbolj romantičen.

Saj gre prstan na to roko?

V tistem trenutku je v mislih toliko vprašanj in nemalo zmede, da je kaj lahko pozabiti, kateri prst naj bi kos nakita krasil. Na srečo ga ona največkrat ponudi in če je prstan prave velikosti, si to vsak lahko šteje kot zmago.

Lahko sedaj nekaj spijeva?

Takoj po samem dejanju je treba veselo novico obelodaniti. In jo potrditi z zdravico. Tako se pač spodobi. Skupaj s tem pa pride olajšanje: uspelo mi je!

Avtorica: M. FL.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)