Pet nasvetov za dobro jutro

Z razgibavanjem začnite že v postelji, prvi napitek naj ne bo kava, obvezno pa si privoščite zajtrk.

11.1.2016 ob 2:00

shutterstock_88508707.jpg

Če zjutraj kar ne morete iz postelje in vas izčrpanost, ki  je v januarskih dneh precej pogosta, spremlja ves dan, si poglejte pet korakov, ki jih nedvomno gre umestiti v jutranjo rutino. Z njimi boste pregnali utrujenost in poskrbeli za vedno sveže, jasne in bistre misli ter s tem za lepši dan.


Spremljajte nas tudi na Facebooku.

Pretegnite se v postelji

Namesto da dan začnete s slabo voljo in stiskanjem v klobčič, se v postelji, še preden godrnjavo odgrnete odejo, dodobra pretegnite. Tako boste spodbudili pretok krvi in hitro boste začutili nov val energije in elana za začetek dneva.

Kozarec vode pred zajtrkom

Potem ko ste vsaj osem ur počivali, je telo dehidrirano, zato pred kavo, čajem ali sokom popijte kozarec čiste vode. Še boljša bo, če ji boste dodali nekaj kapljic sveže iztisnjene limone. Dobro navlaženo telo vedno deluje bolje.

shutterstock_104855291.jpg

Zajtrkujte

Zajtrk je v resnici najpomembnejši jutranji obrok. Z njim telesu zagotovite energijo za dobro delovanje. Pravilno sestavljen spodbuja tudi možgane in zagotavlja zvrhano mero energije, zato ga nikar ne izpustite.

Razgibajte telo

Jutranja telovadba naj postane vaša rutina, pa čeprav vključuje le nekaj preprostih vaj, saj za več nimate časa. Z njo si boste zagotovili boljšo koncentracijo in spodbudili organizem, njene učinke pa boste občutili ves dan.

Zavrnite drugo skodelico kave

Najbrž res komaj čakate, da si ob prihodu na delo privoščite drugo skodelico kave. A dodatni kofein bo v vas zbudil občutke anksioznosti in povečal bitje srce. Raje si privoščite zeliščni čaj.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)