3 večerna pravila, ki spodbujajo izgubo kilogramov

Če ste na poti do čvrste postave in bolj zdravega življenja, vas lahko večerno poležavanje na kavču hitro popelje na stara pota. Tudi nezavedno. Zato ukrepajte, še preden se zalotite pri grizljanju nezdrave hrane.

25.9.2018 ob 4:30

mlada_zenska_gleda_v_kamero_caj.jpg

Da boste lažje dosegli svoj cilj in premagali željo po slabih prigrizkih v večernih urah, bodite pozorni na tri pravila.

1 Po večerji zaključite hranjenje. Ob koncu dneva si okoli 18. ure pripravite slastno in hranljivo večerjo, za katero ste si že čez dan obljubili, da bo zdrava. Vztrajajte do konca in naj vas ob oglašanju želodca ne premamijo nezdrave različice. Po večerji pa si zapovejte, da je hranjenje za danes končano. Dovolite si le zeliščni čaj. Vse drugo bo samo kopičenje maščob, saj pravzaprav niste lačni, želja po prigrizkih na kavču bo prišla zaradi navade. Premagajte jo.

ptije_caja.jpg

2 Prigrizke izbirajte pametno. Če ste večerjali zgodaj in se nato vseeno pojavi lakota, si privoščite prigrizke, a naj bodo zdravi. Ne jejte hrane, ki bo motila vaš spanec; torej hrane, ki je preverjeno ne prebavljate najbolje. Privoščite si denimo neslano pokovko, oreščke, grški jogurt z nekaj sadja ...

shutterstock_113189257.jpg

3 Pripravite se na (dober) spanec. Kakovosten spanec ni pomemben le zaradi več energije za naslednji dan, temveč tudi zato, ker naj bi ljudje, ki ne spijo dobro, pojedli več. Na dober spanec se pripravite tako, da čez dan sprejemate zdrave odločitve glede hrane in gibanja, dan pa končajte z branjem in skodelico zeliščnega čaja.

Napisala: B. G.
Foto: Shutterstock, Thinkstock

Preberite še: 6 vitki postavi prijaznih sirov ali pa Za zdravo nožnico: 7 stvari, ki jih morate storiti po seksu


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)