Največja napaka pri selitvi

Čeprav bi novo stanovanje najraje takoj odeli v priljubljene barve, s pleskanjem malce počakajte.

25.10.2015 ob 1:15

shutterstock_148423937bg.jpg

Katera je prva misel skoraj vsakogar, ko končno v roke dobi ključ novega in čisto praznega stanovanja? Nakup sedežne garniture, nakup hladilnika in hrane, nove zavese ali nova preproga? Po besedah notranjih opremljevalcev obstaja nešteto pravilnih odgovorov, le eden pa je napačen. Prav tega pa bi najbrž ponudila večina.


Že slediš Mični na Facebooku?

Vsi bi pleskali

Najbrž boste priznali tudi sami, da bi najraje takoj roke vzeli valjčke in čopiče ter stanovanje prepleskali. Drži, da je to najlažje storiti tedaj, ko je to še povsem prazno. A vendarle bi to morali storiti šele, ko se v novem domu dodobra ustalite.


Preberite si še:

shutterstock_258269540.jpg

Beseda strokovnjakinje

S tem se strinja tudi kanadska notranja opremljevalka Judith Taylor: "Nekaj, česar v resnici ne bi smeli storiti takoj, je pleskanje." To utemeljuje takole: "Obstaja nešteto barv in odtenkov. In vsak je v različnih domovih videti drugačen, kar pomeni, da to, kar ste videli v domu prijateljev, v vašem ne bo delovalo enako. Prav tako ne barva, ki ste jo izbrali iz revije ali ste jo imeli v svojem starem domu in vam je bila zelo všeč. Pravo barvo, ki se resnično poda v vaš novi dom, lahko izberete tedaj, ko je ta popolnoma opremljen. Ko izberete pohištvo, detajle, umetniška dela, dekorativne tkanine, svetila in lončnice – takrat je čas za pleskanje sten."

Najprej najpomembnejše

Najprej se torej dokončno vselite, nato pa izberite barve sten. Morda je res videti, da boste zato imeli več dela. Pohištvo in vse drugo boste morali umikati, a trud bo nedvomno poplačan, saj boste le tako izbrali barvo, ki se bo vašemu okusu in novemu domu resnično prilegala.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)