Boljše rešitve od selitve

Kaj lahko storite, namesto da bi zamenjali stanovanje.

14.5.2016 ob 5:00

selitev_shutterstock_392667031.jpg

Zdi se vam, da vaše stanovanje postaja pretesno. Prostora, kamor bi lahko še kaj položili, ni več. A ne le to, zmanjkuje vam celo prostora za gibanje. Še tedaj, ko ste sami, kaj šele, ko dobite obiske.

Zato resno razmišljate o selitvi. Čeprav vam ta ideja ni ravno ljuba. Veste namreč, da je selitev zahteven in drag projekt, poleg tega imate vaše stanovanje radi. In pomanjkljivost, zaradi katere bi ga zapustili, je na srečo premagljiva brez selitvene službe. Poglejte si tri ravno tako učinkovite, a veliko manj zapletene rešitve, ki nadomestijo iskanje novega doma.

Več uporabnih nasvetov poiščite na Facebooku.

Postanite minimalist

Res je, potrebna bo temeljita čistka. Tista, ki jo sicer že dolgo načrtujete, vendar z njo odlašate in odlašate. Znebite se torej vsega, česar ne potrebujete več, vam ni več všeč, vas spominja na neprijetne trenutke, je polomljeno ali ne deluje. Bodite neusmiljeni, prebrskajte police, omare, predale in vsa odlagališča krame. Verjemite, ko boste končali, se vam bo zdelo, da ste v večjem stanovanju.

stanovanje2.jpg

Združite sobe

Če je vaša motivacija za selitev dejstvo, da potrebujete več sob, poglejte, če jih lahko pričarate v vašem trenutnem domu. Prostor za dojenčka pripravite v bratovi sobi, tam, kjer naj bi počival malček, je lahko vaša pisarna. Ali združite kuhinjo z jedilnico in tako dobite dodaten prostor ter ga uporabite po svoji volji in potrebah.

Najemite shrambo

Velikokrat v stanovanjih težavo predstavlja shranjevanje stvari, ki jih sicer res potrebujemo, a zgolj enkrat, dvakrat, morda trikrat na leto. Zakaj bi kupovali ali najemali večjega zgolj zato, da bi lahko v njem hranili smuči, jadralne deske, rezervne pnevmatike, sani in druge pripomočke ter opremo. Raje najemite klet ali enoto, kamor boste to lahko pospravili, želja po selitvi v večje stanovanje pa se vam bo nato zazdela povsem nesmiselna.

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)