Pravila za jesensko preurejanje omare

Poletje se je dokončno poslovilo in z jesenskim urejanjem garderobe res ne smete več odlašati.

29.9.2015 ob 6:30

shutterstock_304253924.jpg

Zdaj je pa res že skrajni čas, da poletna garderoba roma iz omar in jo v njih nadomesti toplejša, jesenska. Četudi je vaša omara dovolj velika, da v njej hranite vsa oblačila, morajo toplejša priti v ospredje, tanjša pa se umakniti v ozadje. A kaj, ko vas že ob sami misli na to boli glava. Vendar za odlašanje ni več časa, in če boste upoštevali nekaj preprostih nasvetov, bo opravilo lahko postalo celo zabavno.


Že slediš Mični na Facebooku?

Najdite čas in vse postorite v enem dnevu. Vzrok, zakaj vam nikoli ne uspe popolnoma očistiti omare, tiči v tem, da ne opravite vsega dela naenkrat. Na koncu bi zato radi le še končali in postanete površni, delo pa je slabo opravljeno. Torej, namenite en dan urejanju garderobe. Tako boste zagotovo končali in boste na koncu zadovoljni z opravljenim.

shutterstock_295963694.jpg

Vse odstranite. Najprej vsa oblačila odstranite iz omar, nato pa izpraznite še morebitne škatle. Položite jih na posteljo ali na tla. S tem boste imeli popoln pregled nad tem, kaj sploh imate v omarah in škatlah, ter hitro videli, kaj vam je všeč in kaj ne ter kaj boste obdržali in za kaj v vaši garderobi ne bo več prostora.

Oblačila razdelite po kategorijah. Najprej glede na sezono, nato pa napravite nekaj kupčkov. Vanje razvrstite podobne kose oblačil (tanjše majice, puloverje hlače, krila, obleke, ...).

shutterstock_293849579.jpg

Izločanje. Razvrščanje oblačil izkoristite tudi za njihovo selekcijo: najprej izločite vse kose sezone, ki se končuje in ki jih nikoli več ne boste nosili. Za vsak kos, za katerega niste prepričani, se vprašajte, ali ga boste naslednje poletje še oblekli. Če s pritrdilnim odgovorom omahujete, ga mirne duše lahko nekomu podarite. Enako nato storite z oblačili sezone, ki prihaja oziroma je že nastopila.

Bodite strogi. Tudi pri domačih oblačilih imejte višje kriterije. Bolje se boste počutili, če po stanovanju ne boste hodili v umazanih in strganih ter razvlečenih oblačilih. Izberite udobna, a čista in urejena. Tako vam tudi ne bo neprijetno, če boste dobili nepričakovane obiske.

shutterstock_219372667.jpg

Zložite obleko. Z natančnim in doslednim zlaganjem boste pridobili več prostora v omari. Občutljiva oblačila, ki se hitro mečkajo, obesite na obešalnike.

Pravilno obešanje. Težje stvari obesite na levo in lažja oblačila na desno stran omare. Na tak način bo omara videti bolj urejena, lažje se boste znašli v njej, materiali pa bodo počasi prehajali od lažjih k težjim, tako kot dnevi iz toplih v hladnejše in na koncu v mrzle.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)