Znaki, da vaša omara nujno potrebuje prenovo

Morda bi bila vaša omara popolnejša z novim kosom ali dvema, a morda potrebuje celostno preobrazbo.

18.8.2015 ob 12:30

shutterstock_272056868.jpg

Čeprav mislite, da so vaši kosi organizirani in da vaši omari ne manjka prav nič, lahko kaže jasne znake, da potrebuje nujno prenovo in reorganizacijo. Ne ignorirajte teh znakov in se jih naučite prepoznati. Nato se lotite temeljitega pospravljanja.


Že slediš Mični na Facebooku?

Ne morete najti želenega kosa v polni omari. Če vam iskanje kosa, ki ste si ga zaželeli obleči, vzame preveč časa, imate problem. Pomislite na svoje nakupovalne navade: ali raje kupujete kose, ki si jih želite in so na razprodajah, ali si privoščite tiste, ki jih res potrebujete in ustrezajo vašemu življenjskemu stilu?


Za še boljše rezultate preberite tudi:

shutterstock_128345609.jpg

Imate več kot pet kosov, ki vam niso prav. Garderoba mora biti sestavljena samo iz kosov, ki so vam prav in jih dejansko nosite. Čisto v redu je, če imate nekaj oblačil, ki imajo za vas čustveno vrednost ali pa so nekaj posebnega, a ta naj ne bodo vidna takoj, ko odprete omaro, saj jih najbrž ne nosite redno.

V omari se skriva veliko kosov, ki imajo še vedno pripeto etiketo. Če vedno znova naletite na kose, ki jih sploh še niste nosili, se morate zamisliti nad svojimi nakupovalnimi navadami. Te slabe navade se skušajte rešiti tako, da si na telefon nastavite opomnik, kdaj je zadnji dan, da kos vrnete v trgovino. Ko se bo oglasil alarm, in če bo kos še vedno ležal nedotaknjen v omari, je čas za slovo.

shutterstock_266109254.jpg

Več kot pet kosov potrebuje popravke. Če se vam v omari nabere več kot pet kosov, ki potrebujejo pomoč šivilje, je čas za temeljito prenovo. To je očiten znak, da je omara polna potencialnih oblačil, a jih ignorirate in zanemarjate, ker imate očitno dovolj drugih oblačil, ki jih nosite.

Vsi pari kavbojk so enaki. Ko najdete kroj, stil in barvo kavbojk, ki vam za nameček še pristajajo kot ulite, jih najbrž hočete imeti cel kup. A to ni rešitev. Če imate v omari več kot pet kavbojk, ki so si med seboj na las podobne, je čas za nekaj spremembe.

shutterstock_224625841.jpg

Ves čas vam primanjkuje obešalnikov. To je več kot očiten znak, da se v vaši omari kopiči preveč stvari. Prav mogoče je, da kupujete več, kot potrebujete.

V omari je preveč hitrih trendov. Če ste odvisnica od trendov, imate vsako sezono isto težavo: kaj obleči? In spet greste po nakupih, ki so polni trendovskih oblačil, a s takšnimi navadami se zgolj vrtite v krogu. Skušajte najti ravnovesje med poceni hitro modo in kvalitetnimi klasičnimi kosi, ki jih boste nosili leta.

Avtorica: B. G.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)