Pet osnovnih načel popolne garderobe

V času, ko menjamo obleke, lahko temeljito premislite, kaj si še zasluži mesto v vaši omari.

15.5.2015 ob 6:30

NewYorkstrS15133.jpg

Zimska oblačila so verjetno že dokončno pospravljena globoko v omari in zdaj že veselo tuhtate, kaj vse bo potrebno še kupiti za dopolnitev poletne garderobe. A preden se brezglavo lotite nakupov, razmislite, kaj resnično potrebujete. Glejte celotno sliko in mislite na to, kako bi novi kosi vplivali na tiste, ki jih že imate.

Da boste iz vaše garderobe potegnili najbolje, upoštevajte pet osnovnih načel, ki vam bodo vsakodnevno olajšali urejanje.

1. Kvaliteta. Ta je najpomembnejša. Pri nakupovanju vedno stremite k temu, da je kos dobro sešit, krojen in lep. Imejte v mislih, da vam mora služiti več sezon. Trendovski kosi, ki svoje odslužijo že po eni sezoni, so nespameten nakup.

NewYorkstrS15154.jpg

2. Raznolikost. Upoštevajte klasiko in v manjši meri tudi trende. Skušajte združiti ta dva pojma in hkrati razmišljajte vnaprej - kako bi trendovsko navdihnjen kos nosili čez eno leto? Naučite se presoditi, kateri trendi bodo minili takoj in kateri ne.

3. Oblika in funkcionalnost. Oblačila mora izpolnjevati oba kriterija. Morajo biti praktična, lepo nosljiva, udobna, lepa in predvsem takšna, da se v njih dobro počutite.

4. Vsestranskost. Priskrbite si kose, ki jih lahko z določenimi modnimi dodatki in nakitom nosite ob različnih priložnostih in sezonah.

5. Osebnost. Vaša oblačila morajo biti odsev vašega osebnega stila.

Avtorica: B. G.

Foto: Imaxtree


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)