Pozimi ne skrivajte nakita

S hladnim vremenom pridejo puloverji, ki skrijejo modne dodatke.

23.11.2015 ob 9:00

shutterstock_140413138.jpg

Zdi se, da jeseni in pozimi nakit ne dobi prave priložnosti. Uhani so morda edini, ki tega ne občutijo, a dejstvo je, da prav nobenega nakita ni potrebno zanemariti. Še več, ob debelejših oblačilih dobimo priložnost za opaznejši nakit, ki si ga sicer ne bi upali nadeti. 


Spremljajte nas tudi na Facebooku.

Katja Koselj, oblikovalka nakita, na katerega prisegajo številne Slovenke, se zime ne boji in ima uporabne nasvete za nošenje nakita. Sama v pulijih in puloverjih vidi nekakšno podlago za "statement" ogrlice, ki lahko tako pridejo še bolj do izraza. "Vračajo se tudi broške, ki jih lahko nosimo na plaščih, šalih in kapah. Bodite drzni in svojo broško naredite sami!" predlaga oblikovalka.

Opazni uhani za sive hladne mesece. Enega lahko pustite doma in ste drzne samo z enim.

Katjine statement ogrlice KK Jewellery, ki jih lahko pozimi nosite kot piko na i puloverjem in pulijem.

Rdeče zlato in prstani čez rokavice

Barve naj vas spremljajo takšne kot sicer; še vedno so namreč moderne večne klasike, črna, zlata in srebrna, le da so letos dobile prikupno tekmico – rdeče zlato ali "rose gold". A Katja pravi, da je poleg kovine v modi tudi perje, pravi kristali in resice.

In ker v hladnejših mesecih priložnost dobijo večji, opaznejši kosi, je pomembno, da z njimi ne pretiravate in se osredotočite le na enega. "Naj bo ta zato toliko bolj zanimiv in dragocen. V poplavi prevelike ponudbe poceni bižuterije lahko hitro izgubimo občutek, kaj nam je zares všeč, kaj potrebujemo in kaj bomo tudi zares nosili," meni sogovornica, ki še predlaga, da prstane nosimo kar preko nežnih volnenih rokavic. "Sama pozimi nosim podložene usnjene rokavice in prstana ne spravim čez. Zato ga, ko sem zunaj na hladnem, prenašam s sabo v torbici."

Drzne sledite trendom

Modne smernice se na področju nakita spreminjajo različno hitro, pojasnjuje Katja in dodaja, da so letos še vedno priljubljene "statement" ogrlice, vedno bolj pa se v ospredje prebija trend enojnih uhanov – nosi se samo eden in zato je ta toliko opaznejši. Na ulicah svetovnih modnih prestolnic je tudi veliko pernatega nakita in nakita z resicami.

A ob vsem tem ne zanemarjajte svojega stila. "Trendi se spreminjajo vsako sezono, zato se osredotočajte na svoj osebni stil, in ga počasi in zagotovo gradite v svojo unikatno smer. Pri vsem skupaj le pazite, da posamezni kosi tvorijo smiselno celoto. Še vedno namreč vztrajam pri prepričanju, da je najbolj pomembno, da se dobro počutimo v svoji koži in oblačilih, ki jih izbiramo."

Avtorica: Branka Grbin

Foto: KK Jewellery, Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)