Ženske si kar same kupijo nakit

Aktualna moda v ospredje postavlja velike, opazne kose.

5.9.2015 ob 9:30

shutterstock_145372270.jpg

Kakšna so pravila kombiniranja in kdaj nadeti pravi nakit? Na klepet smo povabili Chabi Nouri iz prestižne draguljarske znamke Piaget, ki nam je zaupala vse o smernicah pri nakitu in kako ga velja kombinirati.


Že slediš Mični na Facebooku?


Preberite še:

Mladi kupci si privoščijo

Za začetek nas je seveda zanimalo, kakšne so smernice v draguljarstvu. "Glavni premik je v tem, da danes ženske segajo po velikih, opaznih kosih tudi za čez dan. Tako dragocenega nakita nimajo večino časa spravljenega doma in si ga ne nadenejo zgolj za zelo posebne priložnosti, kot je bila navada nekoč. Kupci, ki si lahko omislijo tudi najdragocenejše izdelke, so precej mladi ali pa so mladi po srcu. Zato si pri kreiranju privoščimo več drznosti. Novost je tudi to, da si ženske same kupujejo oziroma vsaj izbirajo nakit. Uspešna poslovna dama na primer proslavi uspeh v službi tako, da si kupi lep kos nakita. To je prav tako povzročilo revolucijo v smernicah. Nekoč je bil nakit skoraj izključno darilo. Izbirali so ga moški," je med nasmeškom razložila Chabi Nouri.

shutterstock_187437350.jpg

V modi ostaja rožnato zlato

"Kar je zelo zanimivo, je, da je že nekaj let izjemno priljubljeno rožnato zlato. Verjetno zato, ker si ljudje želijo nakita nekoliko toplejšega odtenka, včasih ga za kontrast kombinirajo z belim zlatom. Vrhunska smernica pa so še vedno diamanti – pri čemer so kupci vse bolj zahtevni, iščejo različne barve in popolno brušenje. V zadnjem času se neverjetne priljubljenosti znova veselijo barvni dragi kamni, kot so safir, rubin in smaragd. A da najdemo pravega za posamezen kos, je potrebnega kar nekaj časa in ogromno znanja, saj ga iščemo po vsem svetu," poznavalsko sklene mojstrica nakita.

Železna pravila so preteklost

Kako je pri nakitu s pravili? Nekoč je veljalo, da je treba nositi komplet – ujemajoče se uhane in ogrlico, zapestnico in prstan. Kako je s tem? "V modi je dovoljeno drage kreatorske kose pomešati z masovnimi izdelki. Izvirno kombiniranje je celo zaželeno, s tem dokažete kreativnost in izrazite pogum," je prepričana gospa Nouri in doda: "Opaziti pa je nov hit dolgih ogrlic ter opaznih, trdih zapestnic. Takšno zapestnico si nadenejo močne, neodvisne ženske kot nekakšen simbol moči."

Avtorica: Petra Kancler

Foto: Piaget, Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)