Mini-jaz trend ali kako smo se začeli oblačiti kot naši otroci

Nočna mora dvojčkov v zgodnji puberteti je pogosto to, da jih starši še vedno oblačijo v enaka oblačila. Kaj pa, ko se v ujemajoče stajlinge oblečejo še oni?

26.11.2018 ob 4:24

micna_otroci_druzina_oblacila_moda_trendi_hlace.jpg

Če ste gledali film Austin Powers, se zagotovo spomnite zlobnega mini klona Dr. Zlobnika po imenu Mini-Me, v prevodu torej Mini-Jaz. Kdo bi si mislil, da se bo ime čez toliko let prijelo kot opisovanje nenavadnega trenda družinskih oprav.

Vse za Instagram? 

Zadnja leta – predvsem odkar za lepo fotografijo na Facebooku in Instagramu naredimo marsikaj – smo priča mini-me trendu. O čem govorimo? O družinskih opravah, kjer imajo ujemajoča se oblačila prav vsi člani držine. Če je le možno tudi hišni ljubljenčki.

Prihajajoči prazniki so ena od odličnih priložnosti za takšno opravo, njihova priljubljenost pa je prisotna skozi vse leto. Da vse skupaj ni hec, kažejo številke. Trg otroške mode vztrajno raste, ujemajoča oblačila za starše in otroke, naj si bo to v potisku ali z ujemajočimi se natisnjenimi slogani, pa so med best sellerji.

Mednarodno priznane modne hiše kot so Dolce & Gabbana, Dior in Gucci so tako hitro prevzele pobudo in ustvarile ujemajoče se kolekcije za mame in hčere, ujemajoče se komplete za vso družino pa najdete tudi pri nizkocenovnih trgovskih verigah z ulično modo.

Trend ujemajočih se oblačil staršev in otrok se povečuje tudi na račun zvezdnikov, ki si ga posvojili za svojega. Če je to všeč Beyonce in Kim Kardashian, je tudi svetu, kajne?

#minime, oznaka, ki žanje všečke

Instagram je tako postal poln fotografij z oznakami #minime, #matchingoutfits in #twinning, starševskih blogov s čudovitimi fotografijami in celo profilov otrok, ki niso upihnili še niti pete svečke, pa jim že sledi po več deset tisoč oboževalcev.

Malčki tako pod menedžerstvom svojih staršev s spletnimi sodelovanji služijo še pred stalnimi zobki. Eden takšnih primerov je malčica Suri Belle, njen profil pa vodi mama Nan Orttiz.

Za nekaj navdiha smo zbrali še šopek ujemajočih se stajlingov družine Nyhus. Monica in Chris imata skupaj prek 150 tisoč sledilcev, njuni trije sinovi pa so prav tako fotogenični kot starša. Če ne drugega, prikupni poenoteni družinski stajlingi vsaj poenostavijo jutranje hektično iskanje pravih oblačil, o tem, kaj si o vas mislijo sosedje, pa raje kdaj drugič. 

Avtor: Maja Fister
Foto: Instagram/Suri Belle in Monica Nyhus

Preberite še: Ta Slovenka je uspela s pisanjem bloga za starše in ustanovila Mami blogerke ali pa Nepopolna mama: Glavna zmota o samohranilkah je, da smo uboge

Priporočamo tudi: Tamara Lah Momčilović: direktorica, ki je porodniško prepustila možu


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)