Teja Perjet (Cool Mamacitaa) v Klarini postelji: “Vsako telo je unikatno”

Ta iskren zapis znane Slovenke vam bo dal misliti.

20.11.2018 ob 8:43

teja_perjet_coolmamacita.jpg

Na instagramu skoraj vsi že poznajo Klaro, mlado dekle, ki ima skrivnosten profil In Bed With Klara (V postelji s Klaro), ki pa razkriva mnogo več, kot le čudovite fotografije različnih (znanih) ljudi, ujetih v Klarini postelji. Fotografijam ljudi, ki jih povabi v svojo posteljo, Klara namreč doda pripise njihovih misli, ki vsakokrat nosijo pomembno sporočilo.

Zadnja, ki je znašla v v Klarini postelji je Teja Perjet, ki je med drugim spregovorila o svojem odnosu do telesa in smisla življenja. Takole pravi Teja:

“Moje telo mi je dalo njiju, moja otroka – moje vse. Na svoje telo in nase sem bila vedno ponosna. Odkar pomnim, sem sama sebi všeč in imam se neizmerno rada. Kljub žaljivkam, ki sem jih kot otrok doživela od vrstnikov, kljub odstopanju od družbeno določenih popolnih telesnih mer, sem ostala jaz, močna in sama sebi pomembna.

Vsekakor gre zahvala mojim staršem, ki sta me vedno poveličevala in zanju sem bila vedno najlepša in najboljša. To sta mi vcepila v podzavest in nikomur ni uspelo tega izpodriniti. In moje telo, ki je ustvarilo njiju. Le kako ga ne bi imela rada.

Le kako ga ne bi spoštovala in občudovala. Vsako telo je unikatno in ustvarja unikatna bitja. In če bi želeli, bi bili lahko vsi enaki, a prav drugačnost je tista, ki nas definira. Drugačnost od vseh ostalih nas dela posebne. In verjemite mi, življenje postane lepše in lažje, ko zadihaš s polnimi pljuči in sprejmeš to, kar ti je bilo dano,” je povedala poleg ganljivega sporočila o življenju:

“Življenje, večna uganka. Zakaj sem se rodila. Kaj je moj smisel. Kaj je tisto kar želim doseči, kakšen pečat želim pustiti v svetu. Nenehno me preizkušaš, testiraš mojo moč, moj karakter in jaz ti vedno bolj sledim.

Tvojo šolo obiskujem že 35 let. Od začetka priznam, nisem bila ravno poslušna in zaupljiva in vsako negativno oceno sem vzela za slabo. Nisem vedela, da želiš od mene, da sem boljša in močnejša in da negativne ocene popravim.

Kot tisti opomin, ko so me zdravniki seznanili, da ne bom mama, da moje telo po naravni poti ne bo zmožno zanositi. Kako sem ti zamerila to, nevede, da imaš zame pripravljen večji načrt, da me ščitiš, da veš da ni bil pravi trenutek in da bo vse v najlepšem redu.

In res je. Pripeljal si mi njega in skupaj sva ustvarila dve najpopolnejši bitji na svetu. Moje telo je ustvarilo nemogoče in zaradi njiju sem se rodila in za njiju bom umrla. Moja družina je moj podpis. Obožujem te življenje, obožujem tvojo šolo in hvala ker mi vedno znova dokazuješ, da je vse mogoče in da so omejitve zgolj v naših glavah,” je iskreno povedala Teja.

Projektu In Bed With Klara lahko sledite na instagramu, sicer pa ne spreglejte še članka, ki razkriva, kdo sploh je Klara in koga vabi v svojo posteljo TUKAJ!

Pripravila: S. S.

Foto: instagram

Preberite še: Poljub, Ula: Zadnje dni sem najslabše in naboljše obenem ali pa Mojstri govorice telesa razkrivajo, zakaj se Meghan Markle vedno dotika svojih las


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)